Naslovnica Gospodarstvo Kongres slovenskega turističnega gospodarstva letos poteka v Ljubljani

Kongres slovenskega turističnega gospodarstva letos poteka v Ljubljani

Avtor: Spletno Uredništvo

Danes so se pričeli 9. Dnevi slovenskega turizma, ki predstavljajo najpomembnejši strokovni dogodek v Sloveniji na področju te pomembne gospodarske panoge. Letos bodo udeleženci kongresa prisostvovali zanimivemu, aktualnemu in vizionarskemu programu z osrednjo tematiko ‘Redesign turizma: turizem prihodnosti’.

Kongres slovenskega turističnega gospodarstva letos poteka v LjubljaniNa DTS bodo enako kot lani razglasili ambasadorja slovenskega turizma in podelili številna priznanja (foto: FB Gostilna Mihovec)

 

V Grand Hotelu Union v Ljubljani se bodo v sklopu ‘9. Dnevov slovenskega turizma’ (DST) zvrstili plenarni del dogodka, na sporedu pa so še podelitev najvišjih priznanj v turizmu, 22. Slovenski turistični forum, Gostinsko turistični zbor in prireditev ‘Moja dežela – lepa in gostoljubna’. »Kaj je kakovosten turizem in kako ga doseči? Kako naj se prilagodi spremembam, ki jih pogojujeta občutljivo naravno okolje in navade turistov? Kakšen je sploh sodoben popotnik in kako na njegovo vedenje in nakupno pot vpliva razvoj sodobnih tehnologij?

Na ta in druga aktualna vprašanja bomo poskušali poiskati odgovor s številnimi uglednimi domačimi in tujimi predavatelji in gosti Dnevov slovenskega turizma,« so sporočili s Slovenske turistične organizacije (STO), ki je en od stebrov prireditve. Jutri bo ob 10. uri potekala skupna novinarska konferenca, medtem ko bosta plenarni del DST odprla Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo in Maja Pak, direktorica STO.

V plenarnem zasedanju bo govora o prihodnosti turizma in o spremembah, ki so potrebne za dvig dodane vrednosti v turizmu. Posvetili se bodo tudi občutljivosti naravnega okolja, zahtevam sodobnih turistov in Strategiji trajnostne rasti slovenskega turizma 2017–2021.Drugi del plenarnega zasedanja bo posvečen obravnavi aktualnih problematik v slovenskem turističnem gospodarstvu pod naslovom ‘Vsi skupaj in vsak drugače za večjo vrednost v turizmu’.

Jutri zvečer bo na vrsti tradicionalna svečanost s podelitvijo najvidnejših priznanj na področju turizma – priznanja za izjemen prispevek k razvoju slovenskega turizma (ki ga podeljuje TGZS), priznanja za življenjsko delo v gostinstvu (podeljuje ga Sekcija za gostinstvo in turizem pri OZS), priznanja za izjemen prispevek pri razvoju turistične društvene organizacije (TZS), priznanj za inovativnost v turizmu ‘Snovalec in Sejalec’ (STO), Kristalni Triglav 2019 (Društvo turističnih novinarjev Slovenije) in Kristalni Triglav za osebnost 2019 (organizatorji DST).

Zadnji dan DST bo posvečen 22. Slovenskemu turističnemu forumu, kjer se bodo posvetili temi ‘redesigna turista in ponudbe’. V prvem sklopu z naslovom ‘Redesign turista: Kaj išče fu-turist?’ bodo odgovorili na vprašanja, kakšen je sodoben popotnik, kaj išče in predvsem, katere digitalne kanale pri tem uporablja. Med govorci bo tudi Nick Hall (Digital Tourism Think Tank), ki bo predaval o butičnosti in naslavljanju izbranih segmentnih skupin v digitalni dobi.

Drugi sklop foruma pa se imenuje ‘Redesign ponudbe: Kako ostati v koraku s trendi in ustvariti dodano vrednost za potrošnika?’. V tem delu bodo predstavljeni uspešni primeri destinacij in podjetij, osnovani na trajnosti, inovativnosti in odprtosti za spremembe.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.