Naslovnica Šport Konec tedna bosta v Kranjski Gori veleslaloma Za Zlato lisico

Konec tedna bosta v Kranjski Gori veleslaloma Za Zlato lisico

Avtor: Spletno Uredništvo

Športni konec tedna bo v Sloveniji v znamenju Zlate lisice. Sicer bo ta ženska preizkušnja svetovnega pokala v alpskem smučanju ponovno potekala v Kranjski Gori, letos pa bosta v soboto in tudi v nedeljo na vrsti veleslalomski preizkušnji.

Konec tedna bosta v Kranjski Gori veleslaloma Za Zlato lisicoUtrjevalci proge na delu (foto: zlatalisica.si)

 

Združeni slovenski organizatorji Zlate lisice od začetka tedna delajo s polno paro, saj so želeli čim bolj izkoristiti nizke temperature, da bi na kranjskogorski progi Podkoren za vikend lahko izpeljali dve odlični tekmi svetovnega pokala v alpskem smučamju za dekleta. Po selitvi tekem iz Mariborskega Pohorja na Gorenjsko, ki je bila že enajsta po vrsti, je progo obdelovalo 65 smučarskih delavcev iz Maribora in iz Kranjske Gore.

Vse poteka pod budnim očesom nekdanjega slovenskega smučarskega reprezentanta Mitje Dragšiča, ki je sicer vodja tekmovanja. »Z gasilskimi cevmi je 65-članska ekipa vodje tekmovanja Mitje Dragšiča z vodo natopila celotno veleslalomsko progo za 57. Zlato lisico v Podkorenu. To pomeni, da bo proga trda kot beton, saj se je močno ohladilo, ponoči do minus 20, podnevi minus 15,« so prireditelji pojasnili v sporočilu za javnost.

Brez zapletov je potekala tudi selitev celotne logistike Zlate lisice iz Maribora v Kranjsko Goro. Za tekmovalke in vso ostalo osebje so pripravili tako imenovani ‘mehurček’ – 13 ekip z okrog 250 tekmovalkami in spremljevalci bo tako nastanjenih v hotelih Kompas in Lek, organizatorji in novinarji v Hitovih hotelih Ramada, fubkcionarji mednarodne smučarske zveze FIS pa v Skipassu.

Sicer bosta letos na 57. Zlati lisici na sporedu dve veleslalomski preizkušnji. Po programu se bo v soboto prvi tek pričel ob 11. uri, drugi pa ob 14. uri. Enak urnik velja tudi za nedeljski veleslalom. Slovenske barve bodo tokrat branile Ilka Štuhec, Meta Hrovat, Tina Robnik, Ana Bucik, Neja Dvornik in Andreja Slokar.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.