Naslovnica Šport Koledar sezone v Formuli 1 se je že spremenil, podobno se obeta SP v motociklizmu

Koledar sezone v Formuli 1 se je že spremenil, podobno se obeta SP v motociklizmu

Avtor: Spletno Uredništvo

Iz sveta Formule 1 so že v ponedeljek prišle vesti o prvih letošnjih težavah zaradi koronavirusa. Zaradi novega širjenja okužbe so namreč preložili obe prvi dve prvotno predvideni dirki nove sezone 2021 – Veliki nagradi Avstralije in Kitajske. Po neuradnih vesteh se nekaj podobnega obeta tudi v svetu motociklizma, kjer naj bi sezono spet začeli šele z majskimi dirkami v Evropi.

Koledar sezone v Formuli 1 se je že spremenil podobno se obeta SP v motociklizmuOranžni bolidi McLarna so bili lani z Renaultovimi motorji tretji v ekipni razvrstitvi F1, letos pa so presedelali na motorje Mercedsa in zato se mnogi sprašujejo, ali lahko naredijo še kakšen korak naprej (foto: pikist.com)

 

Tudi letos bi se morala sezona F1 začeti v Avstraliji in tudi letos so morali, podobno kot lani, odpovedati to uvodno dirko. Preložena je bila tudi druga Velika nagrada sezone – VN Kitajske, obe preizkušnji pa naj bi po novem izpeljali šele ob koncu sezone, če bodo seveda zdravstvene razmere boljše in bo to sploh možno. Sicer je letos na koledarju Formule 1 kar 23 dirk, kar je največ v dosedanji zgodovini te športne panoge.

Preložitev prvih dveh dirk pa je že prinesla dodatne spremembe v koledar F1. Po novem naj bi se tekmovalni program Formule 1 letos pričel z Veliko nagrado Bahrajna, ki bo na sporedu 28. marca, spremenil se je tudi datum VN Brazilije, pa tudi datum ta letos predvidene prve VN Saudske Arabije, poleg tega pa so tudi prvotno predvideni konec sezone z VN Abu Dabija zamaknili za en teden.

Sicer pa za VN Brazilije poleg datuma tudi lokacija ni več zanesljiva, saj je lokalno sodišče pravkar prepovedalo uporabo steze Interlagos v Sao Paolu. Podobne težave zaradi koronavirusa se očitno ponovno obetajo tudi v svetu motociklizma. Po prvih neuradnih vesteh se utegne tudi v tem športu ponoviti lanski scenarij, ko so odpadle vse uvodne dirke sezone v arabskem svetu in na južni polobli, prva dirka svetovnega prvenstva v razredu MotoGP pa je bila na vrsti šele 19. julija v Evropi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.