Naslovnica Trendi Knjiga o džungli je nova lutkovna predstava Mini teatra

Knjiga o džungli je nova lutkovna predstava Mini teatra

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Mini teatra so za jutri zvečer napovedali premiero njihove najnovejše lutkovne predstave. Gre za svetovno znano ‘Knjigo o džungli’, ki jo je po knjižni uspešnici Rudyarda Kiplinga tokrat priredil Ivor Martinić.
Knjiga o džungli je nova lutkovna predstava Mini teatra

Plakat prihajajoče lutkovne predstave Mini teatra (foto: FB Mini teater)

Ni potrebno posebej poudarjati, da je ‘Knjiga o džungli’ pisatelju Rudyarda Kiplinga po vsem svetu eno najbolj znanih literarnih del za otroke. Pisatelju je knjiga prinesla Nobelovo nagrado, zgodba pa nato je doživela številne adaptacije v različnih oblikah – kot klasičen film, animirani film in tudi kot odrska predstava. Jutri, v sredo 15. februarja 2023 pa se junaki Kiplingove džungle vračajo tudi v obliki lutk Mini teatra.

Glavni junak nepozabne zgodbe je deček Mavgli, ki v džungli odrašča z volkovi. Nekega dne mu maščevalni tiger Šir Khan zagrozi, zato otroka k sebi vzameta nespretni medved Balu ter hitra in skrbna panterka Baghira. Ko tiger Šir Khan zavlada volčjemu tropu, se Mavgli odloči, da se bo vrnil v trop, se spopadel s tigrom in ponovno vzpostavil mir v džungli. Zgodba vsebuje veliko moralnih naukov o obnašanju ljudi do drugih živih bitij.

Premiera ‘Knjige o džungli’ bo v Mini teatru jutri ob 19. uri, prvi ponovitvi pa bosta bosta 19. in 26. februarja ob 11. uri. To novo lutkovno predstavo je priredil Ivor Martinić, režiser je Robert Waltl, igrajo in animirajo pa Timotej Novaković, Diana Kolenc, Gaja Filač, Borut Doljšak in Vid Klemenc. Sicer pa gre za predstavo, ki bo imela tudi največje število lutk v dosedanji zgodovini lutkovnih predstav v Mini teatru.

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.