Naslovnica Gospodarstvo Na turističnem sejmu Alpe-Adria tudi o iskanju novih kadrov

Na turističnem sejmu Alpe-Adria tudi o iskanju novih kadrov

Avtor: Spletno Uredništvo
Ljubljansko Gospodarsko razstavišče bo med 15. in 18. februarjem gostilo osrednji slovenski turistični sejem Alpe-Adria. Na razstavnem prostoru I feel Slovenia se bodo predstavili novi prejemniki znaka Slovenia Unique Experiences, tokrat pa bo poseben poudarek na poklicih v gostinstvu in turizmu, kjer že opazno primanjkuje kadrov.
Na turističnem sejmu Alpe-Adria tudi o iskanju novih kadrov

Kamniška Pot piva in svobode je eno od najbolj originalnih letošnjih doživetij na sejmu  (foto: FB  Pot Piva Slovenija)

Turistični sejem Alpe-Adria velja za najpomembnejšo prireditev v Sloveniji za področji turizma in gostinstva, ki sta med seboj močno povezani. Na paviljonih Gospodarskega razstavišča se bodo od srede 15. februarja vse do sobote 18. februarja predstavljale najrazličnejše turistične in gostinske organizacije, združenja, podjetja, zasebniki in državne strukture na čelu s Slovensko turistično organizacijo (STO).

Uradna otvoritev sejma bo v sredo (15. februarja) ob 13. uri, istega dne pa bo zagnano novo spletno mesto ‘Izberi kariero v turizmu’. Letos bo namreč na tem sejemskem dogodku poleg zelenega turizma, aktivnega turizma, kampinga in karavaninga v ospredju problematika zaposlovanja. V obeh gospodarskih panogah namreč zaznavajo vse bolj akutno pomanjkanje kadrov, zanimanja za dela v gostinstvu in turizmu je med mladimi Slovenci vedno manj.

Novo spletno mesto ‘Izberi kariero v turizmu’ bo zato na enem mestu zbiralo najpomembnejše informacije o poklicih s področij gostinstva in turizma, predstavljalo možnosti nadaljevanja šolanja in dodatnega izobraževanja ter promoviralo razne spodbude za reševanje težav s pomanjkanjem kadrov. Na razstavnem prostoru I feel Slovenia pa se bodo predstavili ponudniki, ki so prejeli oznako Slovenia Unique Experiences za nova doživetja.

»Pot piva in svobode in Začutite Veliko planino v sodelovanju z destinacijo Kamnik, Zavod šaleške doline z doživetji Skrivnosti potopljenih vasi in Polet v usnjarno Evrope, Mediteranska kuharska delavnica priprave rib z Ireno Fonda, Zavod za turizem Maribor z doživetjem Rock’n’Roll okusov, RRA Saša s Savinjskim duhovnim umikom, Sedem veličastnih – navdihujoče zgodbe gradov Posavja in doživetja Intiniti wine/honey/olive bliss,« so ta zanimiva nova doživetja prestavili na STO.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.