Naslovnica Šport Kljub povsem neuigrani ekipi bi bil že čas, da prvič premagamo Grčijo

Kljub povsem neuigrani ekipi bi bil že čas, da prvič premagamo Grčijo

Avtor: Spletno Uredništvo

Članska nogometna reprezentanca se že od nedelje pripravlja na prvi dve tekmi nove sezone Lige narodov. Slovenijo v četrtek najprej v Stožicah čaka tekma z Grčijo (20.45), nato pa v nedeljo še dvoboj z Moldavijo (18.00). Naši bi seveda radi zmagali na obeh tekmah, a bo reprezentanca okrnjena in z veliko novostmi, zato bo vse skupaj še težje.

Kljub povsem neuigrani ekipi bi bil že čas da prvič premagamo GrčijoNaši bodo morali biti dovolj agresivni na sredni igrišča, če želijo iztržiti ugoden rezultat (foto: pzpn.pl)

 

Slovenska članska reprezentanca se je v nedeljo začela zbirati po dolgih deveti mesecih premora, ki ga je vsilila pandemija koronavirusa. Naše za začetek nove avanture v Ligi narodov čakata dve domači tekmi – najprej se bo četa selektorja Matjaža Keka v Stožicah pomerila z Grčijo (20.45), nato pa v nedeljo še z Moldavijo (18.00). Cilj slovenske izbrane vrste sta dve zmagi, a bo pot do njiju zelo težka.

Tokrat bo namreč izostalo kar nekaj nogometašev, ki je zadnje čase branilo slovenske barve. Iz različnih vzrokov manjkajo Josip Iličić, Aljaž Struna, Domen Črnigoj, Benjamin Verbič, Tim Matavž, Robert Berić, Bojan Jokić, Jasmin Kurtić.… Selektor Matjaž Kek je zaradi vseh teh odsotnosti v zadnjm hipu vpoklical 29-letnega ofenzivnega vezista poljske Zaglebie iz Lubina Aleksandra Sašo Živca in 24-letnega napadalca Züricha Blaža Kramerja. Sicer bo marsikaj odvisno od taktične postavitve, ki si jo bo zamislil selektor.

Naša ekipa je namreč zaradi številnih novosti in dolge reprezentančne pavze povsem neuigrana in tokrat za nameček tudi brez številnih izkušenih nogometašev. Če slovenska ekipa na sredini igrišča ne bo postavljena pravilno, potem se najbrž ne obeta nič dobrega. Če pa bodo naši na sredini dovolj strnili vrste in bili primerno agresivni, potem si lahko obetamo pozitiven rezultat. Sicer je v naši skupini C poleg Grčije in Moldavije še reprezentanca Kosova.

Na zadnji lestvici FIFA je bila Grčija na 54. mestu, Slovenija na 64. mestu, Kosovo 115 in Moldavija na izjemno nizkem 175 mestu. Slovenija je doslej z Grčijo dvakrat remizirala in trikrat izgubila, zato bi bil najbrž že čas za prvo zmago.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.