Naslovnica Trendi Kino novosti tedna sta komedija Mama Mafija in opera Prvak

Kino novosti tedna sta komedija Mama Mafija in opera Prvak

Avtor: Spletno Uredništvo
Prva filmska novost tedna bo komedija z mafijskim pridihom ‘Mama Mafija’, druga kino-novost pa bo sobotni globalni prenos opere ‘Prvak’ v živo iz New Yorka.
Kino novosti tedna sta komedija Mama Mafija in opera Prvak

Prizor iz filma Mafia Mamma, oziroma Mama Mafija (foto: FB Mafia Mamma)

V četrtek bo v slovenska kina vstopil zabaven film o mafiji, ki ga je režirala Catherine Hardwicke in nosi naslov ‘Mama Mafija’.  Ženska srednjih let iz predmestja ameriškega mesteca mora nenadoma odpotovati v domovino svojih prednikov Italijo in na sicer na pogreb dedka, ki ga nikoli ni spoznala. Med obredom pa izve šokantni novici. Prva je ta, da je bil dedek mafijski šef. Druga pa ta, da je ob svoji smrti vodenje kriminalne družine zapustil – prav njej!

»Tako se spusti v posel, ki ga ne razume, pri tem pa ji ne pomaga niti dejstvo, da še nikoli ni bila na evropskih tleh, niti znanje o mafiji, ki ga je pridobila z gledanjem slabih televizijskih oddaj in filmov. Zelo hitro in dobro se bo morala naučiti prav vsega, če bo želela, da jo sprejmejo kot neusmiljeno mafijsko šefico in da bi postala ‘Mama Mafija’,« razkriva napovednik filma, v katerem igrajo Toni Collette, Monica Bellucci, Sophia Nomvete, Alessandro Bressanello, Eduardo Scarpetta in Tommy Rodger.

Druga novost v kinodvoranah pa bo sobotni prenos opere ‘Prvak’ v živo iz slavne Metropolitanske opere v New Yorku, ki bo od 18.55 dalje na sporedu v kinih Cineplexx Celje, Cineplexx Maribor, Cineplexx Koper in Cineplexx Ljubljana Rudnik. »Šestkratni dobitnik nagrade Grammy, Terence Blanchard prinaša v Metropolitansko opero svojo prvo opero, potem ko se je v sezoni 2021-22 v zgodovino zapisala njegova opera ‘Ogenj v mojih kosteh’.

Basbaritonist Ryan Speedo Green je mladi boksar Emile Griffith, ki se iz neznank povzpne do svetovnega prvaka, basbaritonist Eric Owens pa upodobi Griffithov starejši jaz, ki ga preganjajo duhovi preteklosti,« pa razkriva napovednik tega opernega spektakla, ki se bo v soboto v živo prenašal v kinodvoranah po vsem svetu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.