Naslovnica Magazin Kibertalent in Evropski kibervarnostni izziv

Kibertalent in Evropski kibervarnostni izziv

Avtor: Spletno Uredništvo
Urad Vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost je potrdil, da se bo Slovenija septembra še drugič udeležila evropskega tekmovanja mladih talentov s področja kibernetske varnosti, imenovanega European Cybersecurity Challenge (ECSC). Oznanil je tudi, da slovenski interni izbor za tekmovanje že poteka in da se bo iztekel v soboto.
Kibertalent in Evropski kibervarnostni izziv

Evropski kibervarnostni izziv je vse bolj množično ekipno tekmovanje (foto: piqsels.com)

Tekmovanje European Cybersecurity Challenge (ECSC, oz. Evropski kibervarnostni izziv) je nastalo kot pobuda Agencije Evropske unije za kibernetsko varnost ENISA v sodelovanju s 26 evropskimi državami. Od svojega nastanka pred sedmimi leti se je hitro uveljavilo kot vse bolj priljubljeno tekmovanje. Lani je tako v okviru priprav na ECSC in na finale v Pragi sodelovalo že več kot 17.000 mladih talentov iz vseh koncev Evrope.

Udeleženci so se pomerili v reševanju nalog s področja spletne varnosti, mobilne varnosti, kripto ugank, povratnega inženiringa in forenzike. Letos bo tekmovanje septembra gostil Dunaj. Z Urada Vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost (URSIV) so sporočili, da interni slovenski izbor za tekmovanje že poteka od 30. aprila in se bo v soboto (7. maja) tudi zaključil. Ta izbor sicer sodi v sklop projekta Kibertalent, ki ga izvaja URSIV.

»Ekipo sestavlja vsaj pet dijakov (juniorjev), starih od 16 do 20 let in do pet študentov (seniorjev), starih od 21 do 25 let. Izbor bo letos potekal prek platforme OpenECSC, vse zainteresirane, ki izpolnjujejo starostne pogoje za vključitev v ekipo, pa vabimo, da se prijavijo na spletni strani Kibertalent,« so v zadnjem hipu, ko se je v soboto 30. aprila izbor že pričel, sporočili slovenski javnosti z URSIV.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.