Naslovnica Šport Slovenske odbojkarice med prvomajskimi prazniki niso počivale

Slovenske odbojkarice med prvomajskimi prazniki niso počivale

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Odbojkarske zveze Slovenije prihajajo tri novice. Prva govori lepem tekmovalnem uspehu slovenske ženske reprezentance v odbojki sede, druga o izboru držav gostiteljic prihodnjega evropskega prvenstva za odbojkarice in tretja o pričetku priprav slovenske ženske članske odbojkarske reprezentance.
Slovenske odbojkarice med prvomajskimi prazniki niso počivale

Slovenija je leta 2015 gostila žensko EP v odbojki sede in osvojila bron, lani pa je bila na EP v Turčiji četrta  (foto: ozs.si)

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede je na turnirju Zlate lige narodov, ki jo je gostil Šempeter v Savinjski dolini, osvojila drugo mesto. Slovenke so Varovanke Simona najprej s 3:0 (8, 19, 21) ugnale Poljsko, nato so s 3:1 (10, 17, -22, 24) porazile Nemčijo. V tretjem nastopu so morale priznati premoč Italijank, bilo je 0:3 (-14, -16, -22), nazadnje pa so bile naše s 3:0 (15, 16, 12) uspešnejše še od Madžarske in so tako osvojile končno 2. mesto.

S sedeža evropske odbojkarske zveze CEV so oznanili, da bodo prihodnje Evropsko prvenstvo za ženske še tretjič zapored gostile kar štiri države skupaj. S skupno kandidaturo za EuroVolley 2023 so bile namreč uspešne Belgija, Italija, Estonija in Nemčija. Skupinski del EP bo tako še tretjič v zgodovini potekal v vseh štirih državah, osmino finala in četrtfinale bosta gostili Belgija in Italija, tekme polfinala in za medalje pa bodo odigrane v Belgiji.

Na prihodnje EP prvenstvo je poleg štirih držav gostiteljic že neposredno uvrščenih še osem najboljših reprezentanc z lanskega EuroVolleyja. Preostalih dvanajst reprezentanc pa bodo določile kvalifikacije, ki se bodo začele šele 20. avgusta letos. V kvalifikacijah bo sodelovala tudi Slovenija, ki bo morala za svojo tretjo uvrstitev na evropska prvenstva stare celine biti boljša od Avstrije, Azerbajdžana in Gruzije.

Slovenska članska ženska odbojkarska reprezentanca pa je že pred prvomajskimi pazniki v Kranjski Gori začela s pripravami na letošnje nastope v srebrni evropski ligi ter tudi na prihajajoče kvalifikacije za EP.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.