Naslovnica Trendi Kdo se boji Virginie Wolf za uvod v novo sezono Mini teatra

Kdo se boji Virginie Wolf za uvod v novo sezono Mini teatra

Avtor: Spletno Uredništvo
V Mini teatru že intenzivno vadijo za novo predstavo, ki bo tudi premierna predstava prihajajoče sezone 2022-23. Gre za slavno dramo ‘Kdo se boji Virginie Woolf?’, ki je zgolj v Sloveniji od leta 1964 do danes doživela že prek 10 uprizoritev.
Kdo se boji Virginie Wolf za uvod v novo sezono Mini teatra

Glavni igralci nove gledališke izvedbe drame ‘Kdo se boji Virginie Wolf’ (foto: Miha Fras/Mini Teater)

V ljubljanskem Mini teatru že intenzivno vadijo za novo predstavo, s katero bodo konec meseca avgusta pričeli gledališko sezono 2022-23. Tokrat so si za primerno visoko-kakovosten uvod sezone izbrali priznano delo ‘Kdo se boji Virginie Woolf?’. Gre za dramo avtorja Edwarda Albeeja, ki je na gledaliških odrih prvič ugledala luč sveta leta 1962, nato pa je hitro postala ena najbolj znanih in največkrat uprizorjenih dram 20. stoletja.

»Ko se je leta 1962 prvič pojavila na Broadwayu, je kritike razburila z za takratne razmere brutalnim jezikom in ostro vivisekcijo zakonskega razmerja, navdušila pa občinstvo, ki je napolnilo kar 664 ponovitev. Podobno je bilo s slavnim, še vedno občudovanim filmom z Elizabeth Taylor in Richardom Burtonom iz leta 1966, ki je spremenil standarde sprejemljivega v Hollywoodu,« so spomnili z Mini teatra.

Drama se dogaja v univerzitetnem okolju, za katerega pa se hitro izkaže, da še zdaleč ni tako uglajeno, kot bi pričakovali. Pod režijo Ivice Buljana bodo glavne vloge v predstavi odigrali Nataša Barbara Gračner, Branko Šturbej, Klara Kuk in Benjamin Krnetić. Ta koprodukcija Mini teatra in MG Ptuj bo premiero doživela 28. avgusta ob 20. uri v Mestnem gledališču Ptuj, 3. septembra ob 20. uri pa bodo premiero ponovili še v ljubljanskem Mini teatru.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.