Naslovnica Slovenija Katere so letošnje kraljice potice

Katere so letošnje kraljice potice

Avtor: Spletno Uredništvo
Tik pred velikonočnimi prazniki se je zaključil letošnji natečaj za najboljšo slovensko potico. Natečaj ‘Mojster potice – Fala kraljice 2022’ je letos dobila Marija Špitaler, ki je spekla vrhunsko potico z ocvirki in čemažem. Nagrajeni sta bili še Nataša Kne za najbolj inovativno potico in Božica Bergant, za naj potico po okusu občinstva.
Katere so letošnje kraljice potice

Tako so izgledale letošnje potice pred pričetkom degustacije (foto: Mojster potice – Fala kraljice/IPPR)

Tradicionalni natečaj peke, okušanja in ocenjevanja najbolj slovenskega peciva – potice se je pravkar iztekel. Na sklepnem dejanju natečaja ‘Mojster potice – Fala kraljice’ so številni ljubiteljski peki z vseh koncev Slovenije pokazali, da lahko vsaka potica (ne glede na recepte, oziroma sestavine, ki se med seboj malce razlikujejo) z malce truda, potrpljenja in veselja do peke postane vrhunska potica.

Strokovna žirija, v kateri so bile tokrat mag. Marlena Skvarča (priznana senzorična ocenjevalka živil), Janja Štrumbelj (lastnica blagovne znamke LePotica in prva certificirana proizvajalka slovenske potice) ter mag. Mirjam Kavčič (direktorica podjetja Lesaffre in strastna ljubiteljica peke kvašenega peciva), ni imela lahkega dela. Na koncu je v seštevku videza in predvsem okusa zmagala Marija Špitaler z nadvse okusno originalno potico z ocvirki in čemažem.

 »Sploh nimam besed, danes sem bila pa čisto ‘sezuta’,« je o tem, kako se počuti kot zmagovalka, povedala gospa Marija, saj je vstala že ob dveh zjutraj, da je pravočasno zamesila zmagovalno potico. Najbolj inovativno potico – z nadevom iz pravega kostanja, z rozinami in kumino – je spekla Nataša Kne, za kar je prejela posebno nagrado. Nagrajena pa je bila tudi orehova potica Božice Bergant in sicer kot najboljša potica po oceni obiskovalcev dogodka.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.