Naslovnica Šport Katastrofalen udarec za zlato Ilko Štuhec

Katastrofalen udarec za zlato Ilko Štuhec

Avtor: Spletno Uredništvo

Ženska smukaška tekma v Crans Montani se je žal izkazala za usodno za Ilko Štuhec. Dvakratna svetovna prvakinja v tej disciplini je grdo padla, si že drugič zapored resno poškodovala levo koleno in končala sezono. Sedaj jo čakata operacija strganih križnih vezi in nova dolga rehabilitacija, tako da bi se v najboljšem primeru lahko vrnila na tekme svetovnega pokala šele na začetku naslednje tekmovalne sezone. 

carica Ilka 2Zlata Ilka se je žal pridružila letos zaskrbljujoče obsežni skupini poškodovanih smučark – nekateri že zahtevajo spremembe v natrpanem koledarju ženskih tekem FIS (foto: FB Ilka Štuhec)

 

Nesrečni sobotni smuk v Crans Montani je otvorila prav Ilka Štuhec in bila dobro na poti, a jo ob skoku, ki je vodil v levi zavoj, potegnilo nazaj, zato je izgubila nadzor nad smučmi, grdo padla in končala v zaščitnih ograjah. Dvakratna svetovna prvakinja je sicer nato sama prismučala do cilja, vendar je kmalu zatem morala v bolnišnico na pregled. Pordobnejše informacije o zdravstvenem stanju Ilke pa so se izkazale za katastrofalne.

Sveža svetovna prvakinja v smuku si je ob padcu strgala zadnje križne vezi na levem kolenu in dobila močan udarec v kost desnega. Sedaj jo predvidoma čaka kirurški poseg z rekonstrukcijo strganih vezi ter ponovna dolga rehabilitacija. Ilka je namreč oktobra 2017 doživela podobno poškodbo prednjih križnih vezi v levem kolenu in zato je izpustila celo sezono 2017-18, vključno z olimpijskimi igrami v Južni Koreji.   

Sedaj bi se lahko Ilka v najboljšem primeru vrnila na tekme svetovnega pokala šele na začetku naslednje tekmovalne sezone – konec oktobra ali novembra letos. Vendar pa druga zaporedna poškodba križnih vezi na istem kolenu ne daje slutiti prav nič dobrega, zato bi se lahko povratek v beli cirkus še zavlekel. Tudi dejstvo, da bo Ilka letos praznovala 29. rojstni dan, bolj govori v prid teze o daljšemu postopku vračanja najboljše slovenske smučarke v vrhunsko formo.

Edina resnična tolažba za Ilko je ta, da je do poškodbe prišlo šele potem, ko je obranila smukaško zlato medaljo na svetovnem prvenstvu. Sicer bi bilo vse kupaj še precej, precej bolj boleče in bi sedaj najbrž že ugibali celo o morebitnem koncu njene kariere.      

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.