Naslovnica Kronika Kar naenkrat nekaj zagori

Kar naenkrat nekaj zagori

Avtor: Spletno Uredništvo

Kljub letnemu času in rednim padavinam imajo slovenski gasilci presenetljivo veliko dela s požari. Tako so danes zaradi ognja morali posredovati kar šestkrat.

Do požarov prihaja na najrazličnejših krajih (foto: pxhere.com)

Najprej so že sredi noči v naselju Plave (v občini Kanal) morali v akcijo lokalni gasilci iz PGD Kanal. Na tamkajšnjem ekološkem otoku je namreč zagorel zabojnik za mešane komunalne odpadke. Požar je zabojnik uničil, sosednjega pa poškodoval, preden so ga pogasili.

Nato so zjutraj v naselju Čeplje (občina Lukovica), zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci iz PGD Prevoje so pogasili saje, pregledali in počistili okolico dimnika, poleg tega pa so toplo priporočili obisk dimnikarske službe. Nato je zagorelo v kleti stanovanjskega bloka na Cesti Revolucije v Jesenicah.

Očitno je šlo za zelo resen dogodek, saj so posredovali Gasilci GARS Jesenice, PGD Jesenice, Koroška Bela in Hrušica, reševalci NMP Jesenice in celo policisti PU Kranj. Podobno se je brez posledic končal požar na pnevmatiki prikolice tovornega vozila, ki je potovalo na avtocestnem odseku med Slovensko Bistrico in Tepanjem.

Gasilci iz PGD Slovenska Bistrica in Slovenske Konjice so še pravočasno pogasili ogenj, preden bi se razširil. V kraju Zadrže (občina Šmarje pri Jelšah) je zagorela izolacija dimnika, a so ogenj pogasili kar domačini. Vseeno so posredovali gasilci PGD Šmarje pri Jelšah, ki so zavarovali kurišče, odstranili uničeno izolacijo dimnika ter ga dobro pregledali, da ne bi kje še tlelo.

V Josipdolu, (občina Ribnica na Pohorju), pa je nekdo, potem ko se je stemnilo, zažgal večji kup odpadnih vej. Ogenj so hitro pogasili gasilci PGD Ribnica – Josipdol.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.