Naslovnica Kronika Dve zelo različni smrti zaradi Covida

Dve zelo različni smrti zaradi Covida

Avtor: Spletno Uredništvo

 S celega sveta prihajajo zgodbe o žalostnih smrtih, ki jih je povzročila pandemija koronavirusa. Tako je v Angliji v enem dnevu umrl le 34 let star trener ameriškega nogometa. V ZDA pa so ugotovili, da je lani nek moški zaradi Covida 19 skupno preživel kar 5 mesecev v bolnišnicah, na koncu pa je umrl.

Nesrečnega Dana Smitha je pobralo v enem dnevu (foto: FB Staffordshire Stalions)

Po poročanju bostonske podružnice ameriške televizijske mreže CBS je lani nek moški, čigar identitete niso razkrili, skupno preživel kar 154 dni v bolnišnicah v Bostonu in okolici. Bil je seveda okužen s koronavirusom COVID-19, prvič pa so mu odkrili okužbo že lansko pomlad. Žal je na koncu pet mesečnih muk nesrečnež tudi podlegel bolezni. Vseeno sedaj raziskovalci podrobno preučujejo, kaj se je dogajalo.

»45-letni moški je z virusom živel 154 dni, za kar menijo, da je delno posledica avtoimunske bolezni, ki jo je imel. Ker je bil imunsko oslabljen, njegovo telo morda ni bilo dovolj močno, da bi virus v celoti izkoreninilo. Posledično bi to lahko prisililo virus, da se prilagodi. Pri zdravi osebi virus običajno izgine v približno dveh tednih,« so pojasnili s CBS Boston. Primer bi lahko pomagal razkriti marsikaj o širjenju okužbe in o mutiranju virusa.

Na drugi strani Atlantika pa je v angleškem Staffordshiru zaradi koronavirusa Covid 19 umrl le 34 let star trener ameriškega nogometa Dan Smith. Čeprav se je sprva zdelo, da bo premagal virus, se stanje poslabšalo in zgodba se je zasukala v najslabšo možno smer. Čeprav je bil Smith hitro odpeljan v bolnišnico, je padel v komo in kljub vsemu trudu zdravnikov je umrl že manj kot v 24 urah po prihodu.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.