Naslovnica Magazin Kar dve leti za obsežno prenovo portala SPOT

Kar dve leti za obsežno prenovo portala SPOT

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Ministrstva za javno upravo so oznanili, da nadaljujejo s prenovo portala SPOT, kot se s kratico imenuje Slovenska poslovna točka. Portal bo za uporabnike enostavnejši in prijaznejši, vendar pa bo prenova predvidoma trajala kar naslednji dve leti.
Prenovljena grafična podoba spletnega mesta SPOT (foto:SJ)

Z Ministrstva za javno upravo (MJU) so sporočili, da pravkar nadaljujejo s celovito tehnično in vsebinsko prenovo postopkovnega dela portala SPOT (Slovenska poslovna točka). Ker gre za obsežno prenovo na več področjih, se bo slednja izvajala postopoma. Cilj posodobitve portala je ta, da bodo novosti uporabnikom prinesle izboljšano funkcionalnost ter bolj preprosto uporabo portala in vseh elektronskih postopkov.

Med prvimi načrtovanimi novostmi so posebej poudarili, da bo že v prvi polovici leta 2022 potekal celovit prehod na prijavo SI-PASS. »Storitev SI-PASS že zdaj omogoča spletno prijavo in elektronsko podpisovanje dokumentov na več državnih in drugih portalih, ki omogočajo elektronsko poslovanje, med katerimi so SPOT, eUprava, zVEM, e-JN, eDavki, eZPIZ, AJPES …« so pojasnili z MJU.

Dodali so še, da so vse informacije o storitvi SI-PASS na voljo na strani Spletna prijava in e-podpis SI-PASS, kjer so objavljeni tudi odgovori na najpogostejša vprašanja glede te  storitve. Sicer je bila že na začetku letošnjega leta grafično prenovljena celotnega portala, celotna prenova postopkovnega segmenta portala SPOT pa bo predvidoma potekala še naslednji dve leti, kar se kljub kompleksnosti prenove vseeno zdi predolgo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.