Naslovnica Gospodarstvo Slovenija se bo prva na svetu promovirala prek NFT žetonov

Slovenija se bo prva na svetu promovirala prek NFT žetonov

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo prihaja vest, da bo Slovenija prva država na svetu, ki bo za promocijo dosežkov gospodarstva in turističnih destinacij izdala svoje nezamenljive žetone, ki so sicer znani kot NFT žetoni. Tako naj bi Slovenijo še dodatno promovirali na globalnem velesejmu EXPO Dubaj, ki se bo pričel 1. oktobra.
Sejem EXPO Dubaj 2020 se bo pričel 1. oktobra 2021 in bo trajal do 31. marca 2022 (foto: FB Expo Dubai 2020)

Na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) so pojasnili, da bodo z uvedbo NFT žetonov (non-fungible tokens) skupaj z Javno agencijo SPIRIT Slovenija in Tehnološkim parkom Ljubljana okrepili promocijo Slovenije na EXPO Dubaj 2020. Tako bodo na najpomembnejšem sejmu na svetu, ki se bo uradno pričel že1. oktobra, še dodatno promovirali slovensko gospodarstvo in naše turistične destinacije.

Izdaja slovenskih NFT žetonov je izjemno pomembna, ker gre pri tem za pionirski projekt na področju blockchain tehnologij, pa tudi zato, ker se Slovenija z njim odločno uvršča med najnaprednejše digitalne države sveta. »NFT žetoni bodo predstavljali zbirko unikatnih digitalnih 3D eksponatov ter ekskluzivnih panoramskih oziroma 360-stopinjskih fotografij z visoko ločljivostjo.

NFT žetone v obliki daril oziroma digitalnih spominkov bodo obiskovalci dobili brezplačno ob obisku slovenskega paviljona EXPO DUBAI 2020,« so sporočili z MGRT. Dodali so še, da bodo obiskovalci sejma EXPO Dubaj 2020 bodo prejeli promocijsko kartico za prevzem NFT žetona, tako da si bo vsak obiskovalec lahko ustvaril svojo digitalno denarnico s pomočjo slovenske blockchain tehnologije.

Na zadnji strani te promocijske NFT kartice bodo zapisana navodila in 8-mestna številka, prek katere bo uporabnik dobil dostop do digitalne denarnice ter na spletni aplikaciji lahko prevzel in dobil vpogled v dejansko lastništvo eksponata v svoji denarnici. Med promocijskem materialu Slovenije se nahajajo umetniške risbe, originalna maskota Slovenije Kokoška Fani, slovenski običaji in tradicionalne slovenske jedi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.