Naslovnica Šport Luka Potočar in Mia Krampl srebrna na SP

Luka Potočar in Mia Krampl srebrna na SP

Avtor: Spletno Uredništvo
Svetovno prvenstvo v športnem plezanju, ki ga je letos gostila Moskva, je prineslo nove velike uspehe za slovenski šport. Kljub odsotnosti olimpijske prvakinje Janje Garnbret je slovenska izbrana vrsta v Rusiji osvojila dve medalji. Luka Potočar je osvojil srebro v težavnostnem plezanju, Mia Krampl pa srebro v kombinaciji.
Luka Potočar s srebrno medaljo v težavnosti, Mia Krampl pa s srebrom v kombinaciji (foto: Gorazd Hren/PZS)

Komaj 19-letni Luka Potočar (ŠPO PD Radovljica) se je na svetovnem prvenstvu v Moskvi izkazal izjemno. Bil je namreč najmlajši član slovenske ekspedicije, vseeno si je z odlično predstavo v disciplini težavnostno plezanju priboril svojo prvo uvrstitev v finale svetovnega prvenstva, tam pa je ponovno pokazal izjemno formo in na koncu osvojil srebrno medaljo. To je bi hkrati zanj vrhunec dosedanje kariere, za Slovenijo pa prva moška medalja s SP v disciplini težavnost.

“Prezadovoljen sem, da mi je to uspelo, da sem dodal še piko na i svoji dobri sezoni, da sem končno dosegel tisto, za kar sem treniral. Pred finalom so mi rekli, da se lahko zapišem v zgodovino s prvo moško medaljo v težavnosti za Slovenijo, kar mislim, da mi je dalo še dodaten pozitiven pritisk, kaj lahko naredim za ta šport v Sloveniji. Res sem vesel, da mi je tudi to uspelo,” je bil ponosen Luka Potočar.

Šele 19-letni Jeseničan je šele pred dnevi na tekmi v svetovnega pokala v Kranju prvič v življenju osvojil stopničke v članski konkurenci, vrhunsko formo pa je potem odnesel s seboj tudi v Rusijo. Njegov vrhunski uspeh je dopolnila Mia Krampl (AO PD Kranj), ki je osvojila srebrno medaljo v kombinaciji. Sicer na SP v Moskvi niso posebej izpeljali tekme v kombinaciji, ampak so sešteli uvrstitve v posameznih disciplinah.

“V kombinaciji sem računala na dober nastop, saj sem letos zelo veliko vlagala vanjo, trenirala še hitrost in balvane, saj bi se v običajnem letu verjetno bolj pripravljala na težavnost. Sem zadovoljna in vesela, da se je poklopilo in sem dobila medaljo v kombinaciji, čeprav priznam, da je bila konkurenca malo okrnjena. Mi je pa zelo žal, da mi tega ni uspelo pokazati v težavnosti,” je za Planinsko zvezo Slovenije dejala 21-letna Mia Krampl.

Vsi v reprezentanci pa so bili veseli za dekle z Golnika, saj si je Mia v Moskvi poplačala ves trud, ki ga je vložila v priprave na olimpijske igre v Tokiu, kjer ji potem na koncu ni šlo ravno po željah.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.