Naslovnica Šport Kako na hitro spremeniti reprezentante v fanatične borce?

Kako na hitro spremeniti reprezentante v fanatične borce?

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska reprezentanca se je zbrala na Brdu pri Kranju, kjer je začela priprave na naslednji tekmi Uefine Lige narodov – proti Norveški v soboto v Oslu in proti Cipru v Ljubljani tri dni pozneje. Na zboru ni poškodovanih Tima Matavža, Jasmina Kurtića, tudi Jana Oblaka, vprašljiva sta nastopa Kevina Kampla in Benjamina Verbiča. Težave se torej kopičijo, selektor Tomaž Kavčič pa nima čarobne palice, a mora vseeno začet zmagovat in zato bosta oba nastopa še težja.   

slo nog repreŠe lani jeseni je slovenska reprezentanca izgledala tako, danes je v kadru precej novih obrazov (foto: nzs.si)

 

Da je položaj v slovenski članski izbrani vrsti trenutno zelo težak, tega se najbrž zavedajo vsi, ki jim je pri srcu nogomet. Klima po odpovedi prvega zvezdnika Jana Oblaka ni dobra, za nameček si sledijo še številne zdravstvene težave, tako da selektor Tomaž Kavčič nima prav lahkega spanca. Vezist italijanskega prvoligaša Spala jasmin Kurtić ima namreč zlomljeno roko, napadalec nizozemeskega Vitesseja Tim Matavž pa nogo.

Z nekaj težavami je na zbor prišel Benjamin Verbič, ki ga čaka še pregled reprezentančne zdravniške službe, viroza pa je načela Kevina Kampla, tako da v slovenskem taboru še čakajo vesti iz Leipziga. Slovenija je uvodni tekmi Uefa lige narodov izgubila z 1:2, in sicer doma proti Bolgariji in v gosteh s Ciprom. Glede teh uvodnih tekem se ni moč znebiti vtisa, da bi jih lahko Slovenija obe dobila. Zakaj jih ni, pa so mnenja deljena.  

“Res je, da je bila proti Bolgariji veliko boljša tekma z naše strani kot proti Cipru. Proti Ciprčanom nismo imeli nadzora, zaradi tega je tudi tako grenak priokus. Izgubili smo šest točk, tako da jih moramo čim prej vrniti,” pravi Bojan Jokić. Igralec levega boka kljub dejstvu, da je Slovenija še brez točk in na zadnjem mestu skupine 3 v ligi C, še vedno verjame v osvojitev prvega mesta.

“Lahko obljubim, da bomo dali še več in da bomo poskusili ta rezultatski trend obrniti. Vedno pravim, da če že prejmeš zadetek, moraš dati dva, če ga ne dobiš, pa moraš dati vsaj enega in zmagati. Moramo biti pravi. Mogoče pa ‘eksplodiramo’ na eni tekmi in se bo vse postavilo na svoje mesto. Nogomet je res nepredvidljiv, zato vedno verjamem v dobre stvari,” še pravi izkušeni bočni branilec.

Slovenci so vsaj na papirju kakovostnejši od Cipra, povsem drugače pa je bilo doslej z Norvežani. Slovenija je tudi z bistveno boljšo postavo Norvežane premagala le enkrat. Kar nekajkrat pa so nas norveški igralci, tudi z grobo igro in s pomočjo sodnikov povsem potolkli. Slovenija je 61. na lestvici FIFE, z Norveško, ki je 52.-ta, doslej pomerila sedemkrat, kar petkrat izgubila in enkrat igrala neodločeno.

S Ciprom, ki je 86. na svetovni lestvici, pa se je srečala devetkrat, petkrat je zmagala, dvakrat izgubila in dvakrat igrala neodločeno, so še spomnili na NZS. Sicer pa ni potrebno biti vrhunski nogometni strokovnjak, da bi prišli do ugotovitve, kako je potrebno na igrišču prav na vsaki tekmi pustiti srce, sicer te lahko premaga tudi navidezno precej slabši nasprotnik. In če se Slovenija proti Norveški in Cipru ne bo fanatično borila, potem se ne nam piše nič dobrega.   

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.