Naslovnica Gospodarstvo Kako investirati v večjo produktivnost in konkurenčnost

Kako investirati v večjo produktivnost in konkurenčnost

Avtor: Spletno Uredništvo
Javna agencija SPIRIT Slovenija je včeraj objavila Javni razpis za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost. Skupno bo na voljo nekaj manj kot 10 milijonov evrov.
Kako investirati v večjo produktivnost in konkurenčnost

Simbolična fotografija aktivnosti Javne agencije Spirit Slovenija (foto: Spirit Slovenija)

Včeraj je bil v Uradnem listu RS in na spletni strani Javne agencije SPIRIT Slovenija (www.spiritslovenia.si) objavljen ‘Javni razpis za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v Republiki Sloveniji. Razpis sodi v sklop ‘Načrta za okrevanje in odpornost’, njegov cilj pa je spodbuditi slovenska podjetja v trajnostno naravnane investicije z vlaganji v naprednejšo tehnologijo in avtomatizacijo poslovnih procesov.

»Med cilji so tudi višja dodana vrednost izdelkov in storitev v slovenskem izvozu ter višje pozicioniranje slovenskih gospodarskih družb v globalnih verigah vrednosti, ohranjanje delovnih mest z višjo dodano vrednostjo, krepitev globalnih in lokalnih verig vrednosti ter višja konkurenčnost členov v dobavnih verigah, pa tudi enakomernejša regijska porazdelitev investicij,« so sporočili z javne agencije za promocijo slovenskega gospodarstva in investicije v našo državo Spirit Slovenija.

Tokrat bo skupno na voljo 9,8 milijona evrov, za subvencije pa se lahko prijavi investitor z investicijo od 1 do 12 milijonov evrov v predelovalni dejavnosti,  od 0,5 do 3 milijone evrov v storitveni dejavnosti in od 0,5 do 2 milijona evrov v razvojno-raziskovalni dejavnosti, pri čemer mora investicija v stroje in opremo v vseh treh primerih znašati najmanj 50 odstotkov vrednosti investicije.

Rok za oddajo vlog se bo iztekel 26. avgusta letos ob 12. uri, obseg sofinanciranja investicij pa bo odvisen od velikosti gospodarske družbe in lokacije, na kateri bo investicija izvedena, ter od sheme državne pomoči, ki se bo uporabila za investicijo skladno z določili javnega razpisa.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.