Naslovnica Kronika Iskanje najstnice in rezultati akcije nadzora potniškega prometa

Iskanje najstnice in rezultati akcije nadzora potniškega prometa

Avtor: Spletno Uredništvo
Policija je objavila poročilo o akciji poostrenega nadzora nad mednarodnimi prevozi potnikov v cestnem prometu, poleg tega pa je že od četrtka pogrešana najstnica iz bližine Ptuja.

Iskanje najstnice in rezultati akcije nadzora potniškega prometa

Na spletni strani slovenske policije so z generalne policijske uprave (GPU) včeraj objavili novico, da uslužbenci policijske postaje Ptuj iščejo 14-letno Teo Jurič, ki je neznano kam izginila v četrtek (30. maja). Najstnico so predvčerajšnjim nazadnje videli okrog 7.30 zjutraj in sicer na območju občine Markovci, ki se nahaja v neposredni bližini Ptuja. »Pogrešana je visoka 161 centimetrov, srednje postave.

Ima svetlejše rjave lase, modre oči, ob odhodu je bila oblečena  v črno jopico, črno kratko majico in modre džins hlače ter obute črne ‘allstarke’,« piše v posebnem obvestilu Policije. Drugi sektor slovenske policije pa je objavil poročilo o rezultatih akcije usmerjenega in poostrenega nadzora nad mednarodnimi prevozi potnikov v cestnem prometu, ki je na slovenskih cestah potekal 22. in 23. maja letos.

Tedaj so uslužbenci Inšpektorata RS za infrastrukturo, Policije in Finančne uprave RS ob podpori Evropskega organa dela, cestninskih nadzornikov DARS ter predstavnikov tujih organov iz Nemčije, Avstrije in Hrvaške zaustavili in preverili kar 293 avtobusov. Od tega je bilo 97 avtobusov slovenskih prevoznikov, 143 avtobusov evropskih prevoznikov in 53 prevoznikov iz tretjih držav.

Zaznali so številne nepravilnosti na področjih tehnične brezhibnosti, nespoštovanja predvidenih povezav, kršitev socialne zakonodaje, predpisanih časov počitka in pa tudi manipulacij s tahografi. Nazadnje sta bila 2 avtobusa po odrejenem izrednem tehničnem pregledu celo izločena iz prometa in sicer zaradi kritičnih napak na zavornem sistemu oziroma na krmilnem mehanizmu.

S Policije so še dodali, da so naleteli tudi na kršitve v zvezi z zaposlovanjem voznikov avtobusov na črno, izostanka najave občasnih prevozov in nepravilne uporabe OBU naprav s strani cestninskih zavezancev.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.