Naslovnica Trendi Kako bomo spremljali nogometno svetovno prvenstvo

Kako bomo spremljali nogometno svetovno prvenstvo

Avtor: Spletno Uredništvo
Bliža se prvo jesensko svetovno nogometno prvenstvo, ki bo od 20. novembra potekalo v Katarju. Tekme bo prenašala RTV Slovenija, deset dvobojev pa tudi Planet TV.
Kako bomo spremljali nogometno svetovno prvenstvo

En od logotipov prihajajočega SP v nogometu (foto: FB World Cup Qatar 2022)

V nedeljo 20. novembra se s tekmo med gostitelji iz Katarja in Ekvadorjem pričenja 22. svetovno prvenstvo v nogometu. Slovenski ljubitelji nogometa bodo zagotovo prišli na svoj račun, saj ga bodo lahko spremljali na vseh treh platformah RTV Slovenija – televiziji, radiu in spletu.  TV-prenosi tekem bodo na drugem programu TV Slovenija, komentatorji pa bodo Urban Laurenčič, Tomaž Hudomalj, Aleš Potočnik, Andrej Stare, Marko Cirman in Aljaž Golčer.

»Nogometne dneve bo vsak večer z analizo dneva po koncu zadnje tekme zaključila oddaja Tisoč in en gol, ki jo bosta izmenično vodila Saša Jerković in Anže Bašelj z gosti. Čas svetovnega prvenstva v nogometu na Valu 202 bo dnevno prinašal podkast Žoga je okrogla z voditeljem Luko Petričem. Odločilne tekme prvenstva bomo pospremili z oglašanji v eter Vala 202,« so med drugim pojasnili s Službe za komuniciranje RTV SLO.

Poudarili so še, da bo multimedijski center (MMC RTV SLO) odprl poseben nogometni podportal ‘Bodi režiser’, kjer bo lahko vsak uporabnik sam preklapljal med različnimi kamerami s tekem in si tako ustvaril povsem unikaten ogled dvobojev. Tudi za to SP pa so na MMC RTV SLO pripravili aplikacijo Nostradamus, prek katere bo potekala igra napovedovanja končnih rezultatov tekem.

Nekaj tekem pa bo moč spremljati tudi na Planet TV, kjer so sicer pravkar praznovali 10. obletnico oddajanja. “Ekskluzivno bomo predvajali osem tekem, skupaj z nacionalno televizijo pa še polfinale in finale svetovnega prvenstva,” je pred dnevi napovedal generalni direktor Planet TV Pavel Stantchev.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.