Naslovnica Trendi Kaj imajo skupnega jutrišnji dan, Steven Spilberg in Bono

Kaj imajo skupnega jutrišnji dan, Steven Spilberg in Bono

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri se v slovenskih kinematografih obetata dve izjemni novosti – Filmska poustvaritev vsem dobro znanega muzikala ‘Zgodba z zahodne strani’ (‘West Side Story’) in animirana pustolovščina ‘Zapoj 2’ (‘Sing 2’).
Prizor iz Spielbergove verzije najbrž najbolj znanega muzikala na svetu West Side Story (foto: Blitz Slovenija)

Slavni režiser Steven Spielberg se tokrat vrača z novim spektaklom in sicer gre za enega najbolj znanih broadwayskih muzikalov ‘Zgodba z zahodne strani’ (‘West Side Story’), a v novi filmski verziji. Spilberg je priznal, da ga je bilo tega filma kar strah. Kako ga ne bi bilo, saj je prva filmska inačica tega glasbenega filma leta 1961 (režirala sta ga Robert Wise in Jerome Robbins) osvojila neverjetnih 10 Oskarjev!

»V vsej moji karieri, me je bilo tega filma najbolj strah. Na nek način je zastrašujoče vzeti takšno mojstrovino v svoje roke in jo pokazati skozi svoje oči, skozi druga čustva, a da pri tem ne ogroziš njene integritete in dejstva, da je to najboljše glasbeno delo, kadarkoli napisano za gledališče. A verjamem, da so velike zgodbe namenjene temu, da se povedo znova in znova, s poudarkom na različne perspektive,« je svojo tremo pojasnil Spielberg.

Sicer gre za klasično pripoved o rivalstvu in mladi ljubezni, ki se zgodi leta 1957 v New Yorku, nova verzija muzikala pa bo združila najboljše iz Broadwaya in Hollywooda. Dobro znana zgodba bo postregla z novimi koreografijami, svežimi scenami ter glasbenim presežkom, vseeno pa je pri snemanju sodeloval vrhunski scenarist Tony Kushner, ki je celo prejemnik prestižne Pulitzerjeve nagrade.

Druga filmska novost tedna, ki v kina prav tako prihaja jutri, pa je animirana pustolovščina ‘Zapoj 2’ (‘Sing 2’). Drugi del uspešnice izpred petih let je napisal in režiral Garth Jennings. Poleg Matthewa McConaugheya, Reeseja Witherspoona, Scarlett Johansson, Tarona Egertona, Tori Kelly, Nicka Krolla, Bobbya Cannavaleja in Halsey, tokrat nove like igrajo glasbeni zvezdniki Bono Vox (U2), Pharrell Williams in Letitia Wright ter komika Eric Andre in Chelsea Peretti.

»Letos bodo praznične dneve zaznamovale še večje uspešnice in večje sanje, ko se bo koala Buster Moon s svojo izbrano ekipo pevskih talentov pripravljal na otvoritev svoje najbolj bleščeče in ekstravagantne predstave doslej. Obstaja pa le ena težava – najprej morajo prepričati eno najbolj osamljenih svetovnih rock zvezd, ki jo zaigra svetovna glasbena ikona Bono, da se jim pridruži,« razkriva napovednik.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.