Naslovnica Kronika Junaški policist in hitra reakcija sistema reševanja

Junaški policist in hitra reakcija sistema reševanja

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes so se slovenski policisti ponovno izkazali in sicer tako, da so rešili človeško življenje. Šlo je za osebo, ki se je utapljala v Blejskem jezeru, brez posredovanja policista pa bi zaradi podhladitve težko ostala na gladini. Izkazal pa se ni le en posameznik, ampak je odlično deloval celoten sistem reševanja – od prvega telefonskega klica do zaključne hospitalizacije ponesrečenca.
Dramatičen prizor z današnjega dopoldanskega reševanja (foto: NMP Bled)

Blejsko jezero je bilo danes prizorišče dramatičnega reševanja s srečnim koncem. Dopoldan so v jezeru opazili osebo, ki se je utapljala, zato je takoj stekla akcija reševanja. En od policistov, ki so prvi prispeli na obalo, se je nemudoma pognal v ledeno mrzlo vodo, kar je najbrž rešilo življenje osebe, ki se je utapljala. Policist je namreč človeka, ki je bil že precej podhlajen, obdržal na gladini do prihoda domačina s čolnom.

Nato sta utapljajočega skupaj spravila na čoln ter ga prepeljala do obale, kjer so nato priskočili na pomoč še blejski gasilci, da bi lahko reševanje prevzeli reševalci Nujne medicinske pomoči Bled, ki so oskrbeli nesrečneža in ga prepeljali v ustrezno zdravstveno ustanovo. Sicer so policisti še preiskovali okoliščine dogodka, a po prvih informacijah sodeč ni šlo kakšno kaznivo dejanje, oziroma za vpletenost drugih oseb.

Brez hitrih reakcij vseh vpletenih v reševanje pa zgodba ne bi imela srečnega konca. Blejsko jezero je imelo namreč v trenutku reševanja dobrih 6 stopinj in veliko vprašanje je, koliko minut bi človek zaradi podhladitve sploh še lahko ostal na gladini. Tako pa se je izkazala prijaviteljica dogodka, občan s čolnom, junaški policist in njegovi kolegi, gasilci, reševalci in zaposleni na centrih za sprejem nujnih klicev na telefonskih številkah 112 in 113.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.