Naslovnica Šport Junaki zime s Petrom Prevcem in druge novosti SZS

Junaki zime s Petrom Prevcem in druge novosti SZS

Avtor: Spletno Uredništvo
Kmalu po koncu za slovenski šport zelo uspešne zimske sezone 2023-24 se je na Smučarski zvezi Slovenije nabrala vrsta novosti. Biatlonci bodo tako dobili novega glavnega trenerja, pričeli so se prestopni roki za alpsko smučanje in za tek na smučeh, Petra Majdič in Jure Košir pa se v ponedeljek vračata z novo epizodo podcasta ‘Junaki zime’, kjer bo gost Peter Prevc.
Junaki zime s Petrom Prevcem in druge novosti SZS

Petra Majdič, Peter Prevc in Jure Košir med snemanjem (foto: FB Smučarska zveza Slovenije)

Legendarna tekačica na smučeh Petra Majdič in slalomist Jure Košir se v ponedeljek, 15. aprila 2024, vračata na sceno in sicer bosta vodila drugo oddajo podcasta Smučarske zveze Slovenije (SZS), ki so ga poimenovali ‘Junaki zime’. Gost prvega podcasta te serije je bil veleslalomist Jure Franko, gost druge oddaje, ki bo na voljo od ponedeljka dalje, pa bo skakalec in letalec na smučeh Peter Prevc.

»’Junaki zime’ je podkast, ki raziskuje strast do snežnih pobočij, smučarskih dosežkov in rezultatov ter širi in deli navdušenje nad zimskimi športi. To je smučarski podcast za katerega nikoli niste vedeli, da ga želite in potrebujete. Petra in Jure z zanimivimi pogovori in gosti odstirata skrivnosti smučarije in izzivata junake zime, da s poslušalci delijo ekskluzivne zgodbe in izkušnje,« pravijo s SZS, kjer bodo nove epizode objavljali vsakega 15. v mesecu.

Včeraj pa je vodstvo za panogo biatlona pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS) sprejelo odločitev, da 30. aprila zaključi sodelovanje s trenerjem Riccom Grossom, ki je zadnjih dveh letih opravljal vlogo glavnega trenerja A reprezentance. Za Grossa je bil usoden izostanek dobrih slovenskih rezultatov na večjih tekmovanjih. Cilji so bili glede dosežkov in sistema dela postavljeni zelo visoko, pričakovani napredek reprezentantov pa ni bil dosežen.

Tako so ocenili na SZS, vodja reprezentanc Tomas Globočnik pa je ob tem pojasnil, da bo že pred koncem meseca aprila predvidoma znana nova trenerska zasedba. Poleg tega pa se v naslednjih tednih obeta tudi reorganizacija biatlonskih reprezentanc. Tretja novica se tiče prestopnih rokov. Ta teden so se pričeli redni prestopni roki za tekmovalke in tekmovalce v panogi alpsko smučanje in za tiste v panogi tek na smučeh. Prestopni roki trajajo do 30. aprila.

Na SZS so tudi sešteli vse slovenske uspehe v sezoni 2023/24. Slovenci in Slovenke so se v 5 različnih panogah kar 49-krat povzpeli na stopničke, od tega je bilo 18 zmag. Najbolj uspešni so bili slovenski predstavniki v smučarskih skokih. Na Svetovnem prvenstvu v poletih je Timi Zajc je osvojil bron, ekipa pa zlato medaljo. Nika Prevc je osvojila veliki kristalni globus zmagovalke svetovnega pokala.

V alpskem smučanju je veleslalomist Žan Kranjec zbral tri tretja mesta, medtem ko je Ilka Štuhec je na zadnjem smuku sezone osvojila drugo mesto. V deskanju na snegu je bil Tim Mastnak v paralelnem veleslalomu enkrat drugi, na ekipnem paralelnem slalomu pa sta drugo mesto osvojila še Žan Košir in Gloria Kotnik.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.