Naslovnica Trendi Jubileji, glasba in Sive celice

Jubileji, glasba in Sive celice

Avtor: Spletno Uredništvo
Z RTV Slovenija tokrat prihajajo novice o obeleževanju jubilejev in pa tudi prve napovedi za jesenske oddaje.
Jubileji, glasba in Sive celice

Prvi ciklus oddaj V petek zvečer se bo iztekel spektakularno (foto: Adrian Pregelj/RTV SLO)

Radio Koper danes praznuje 72 let delovanja. Današnji dopoldanski program Radia Koper je bil bo praznično spremenjen in sicer se je voditeljem v studiu za ves dopoldanski turnus pridružil kantavtor Rudi Bučar. Na rojstni dan Radia Koper je namreč v sodelovanju z ZKP RTV Slovenija izšla prva (dvojna) vinilna plošča Rudija Bučarja ‘Šelestenja’, ki je bila posneta v studiu Hendrix na Radiu Koper.

Na odru glasbeno-zabavne oddaje ‘V petek zvečer’ se bodo ta petek, 28. maja, na programu TV Slovenija 1 združili številni slovenski glasbeniki in predstavili novo izvedbo pesmi Svobodno sonce. Slednja je sveža priredba, ki jo je originalni avtor Aleš Klinar pripravil pred 30-letnico samostojnosti. Sicer bo to zadnja oddaja prve sezone ‘V petek zvečer’, voditelja Blaž Švab in Melani Mekicar ter hišni bend Diamanti pa se bodo na ekrane znova vrnili jeseni.

Z RTV SLO pa so sporočili še, da so izbrali nova voditelja za popularen kviz Male sive celice. Dosedanji voditelj oddaje Nik Škrlec namreč po petih letih zapušča to vlogo, zato so na RTV SLO pripravili razpis in avdicije za novega voditelja. Prijavilo se je več kot 140 interesentov, po številnih pogovorih, snemanjih ter več krogih avdicij pa sta delo namesto dosedanjega enega nazadnje dobila kar dva voditelja – Juš Milčinski in Rok Škrlep.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.