Naslovnica Trendi Jerebika, štrudelj, ples pa še kaj s kar dvema Borštnikovima nagradama

Jerebika, štrudelj, ples pa še kaj s kar dvema Borštnikovima nagradama

Avtor: Spletno Uredništvo
Gledališka predstava Slovenskega mladinskega gledališča in SNG Nova Gorica ‘Jerebika, štrudelj, ples pa še kaj’ je pravkar prejela dve Borštnikovi nagradi, jutri pa bo na sporedu še zadnja (vsaj za ta mesec) predvidena ponovitev.
Jerebika, štrudelj, ples pa še kaj s kar dvema Borštnikovima nagradama

Del igralske zasedbe predstave Jerebika, štrudelj, ples pa še kaj (foto: Ivian Kan Mujezinović/SMG)

Gledališka predstava Slovenskega mladinskega gledališča in SNG Nova Gorica ‘Jerebika, štrudelj, ples pa še kaj’ je bila pravkar nagrajena z dvema Borštnikovima nagradama. Prvo je dobila glavna igralka Marjuta Slamič, ki je tako po nagradah ‘Tantadruj’, ‘Severjeva nagrada’ in ‘Nagrada za najboljšo igralko na TSD’ sedaj prejela še ‘Borštnikovo nagrado za igro’ za meseno in življenja polno vlogo Bogdane.

Borštnikovo nagrado za jezikovno priredbo pa je prejel Srečko Fišer, ki je tudi lektor predstave. Nagradili so ga zaradi izrednega občutka za jezik in primorskega dialekta, s katerim je po mnenju strokovne žirije uspel oblikovati živo odrsko realizacijo besedila ter uprizoritvi dodati mediteranskega duha, sočnosti in neposrednosti. S SMG so ob tem spomnili, da bo jutri ob. 20. uri na sporedu zadnja (vsaj za ta mesec) predvidena ponovitev.

»Petnajsti avgust 1963, vas v Vipavski dolini. Vaščani pripravljajo dva dogodka na isti dan, ob isti uri – mašo za veliki šmaren z gospodom škofom in proslavo za dan graničarjev JNA s tovarišem sekretarjem izvršnega komiteja centralnega komiteja. Bodo zveste ovčice ali poslušni tovariši? Ta politična dilema pa je začinjena s prizori neposredne seksualnosti…« pravi napovednik predstave.

Za režijo igre ‘Jerebika, štrudelj, ples pa še kaj’ je sicer poskrbel Jure Novak, poleg nagrajene  Marjute Slamič pa v njej igrajo še Patrizia Jurinčič Finžgar, Arna Hadžialjević, Helena Peršuh, Damjana Černe, Ana Facchini, Draga Potočnjak, Nataša Keser k. g., Iztok Mlakar, Andrej Zalesjak, Blaž Šef, Matej Recer, Primož Bezjak, Željko Hrs, Blaž Valič…

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.