Naslovnica Trendi  Jerebika, štrudelj, ples pa še kaj je že druga premiera v oktobru

 Jerebika, štrudelj, ples pa še kaj je že druga premiera v oktobru

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko mladinsko gledališče je za jutri napovedalo drugo oktobrsko premiero. Gre za zgodovinsko in hkrati zelo aktualno predstavo Simone Semenič z naslovom ‘Jerebika, štrudelj, ples pa še kaj’, ki je nastala v koprodukciji s SNG Nova Gorica.
Prizor iz nove predstave SMG in SNG Nova Gorica (foto: Ivian Kan Mujezinović)

Slovensko mladinsko gledališče (SMG) je po sveži premieri predstave ‘Vročina’ pripravilo še drugo oktobrsko premiero. Jutri bo ob 19.30 (za vabljene in izven) na sporedu gledališka predstava avtorice Simone Semenič z naslovom ‘Jerebika, štrudelj, ples pa še kaj’. Dogajanje je postavljeno v leto 1963 in sicer v primorsko vas, kjer se na isti avgustovski dan ob prisotnosti gospoda škofa obeta maša za Veliki Šmaren in ob prisotnosti tovariša iz centralnega komiteja komunistične partije tudi proslava za Dan graničarjev JNA.

»Na prvi pogled je Jerebika, štrudelj, ples pa še kaj igra o nekem zgodovinskem času in temeljni slovenski ideološki razklanosti. A bolj ko se zadeva razpleta, bolj postaja portret sodobne slovenske družbe, v kateri ideološko prepričanje zlahka zamenja pragmatična korist. Besedilo nenehno prehaja med časi in prizorišči, politična dilema pa je začinjena s prizori neposredne seksualnosti, v katerih vsakdo nesebično liže, drka, vtika, boža, gnete in jaha, kolikor, kogar in kadar je le mogoče,« razkriva napovednik predstave.

Pod režijo gledališke igre  ‘Jerebika, štrudelj, ples pa še kaj’ se je podpisal Jure Novak, v njej nastopajo igralci Marjuta Slamič, Patrizia Jurinčič Finžgar, Helena Peršuh, Damjana Černe, Ana Facchini, Draga Potočnjak, Nataša Keser (k. g.), Iztok Mlakar, Andrej Zalesjak, Blaž Šef, Matej Recer, Primož Bezjak, Željko Hrs in Blaž Valič, gre pa za koprodukcijo SMG in Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica. Po jutrišnji premieri bodo že ta teden sledile štiri ponovitve  – v sredo ob 17. uri ter v četrtek, petek in soboto ob 19.30.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.