Naslovnica Trendi Jared Leto je znanstvenik, ki se spremeni v vampirja

Jared Leto je znanstvenik, ki se spremeni v vampirja

Avtor: Spletno Uredništvo
Ena od treh filmskih novosti tedna je film Morbius. Gre za film o znanstveniku, ki se spremeni v vampirja, v glavni vlogi pa igra Jared Leto.
Jared Leto je znanstvenik, ki se spremeni v vampirja

En od ključnih prizorov filma Morbius (foto: FB Morbius)

V četrtek se v slovenskih kinematografih obeta filmska novost, ki združuje žanre grozljivk, drame in akcije. Film se imenuje ‘Morbius’ (kar sicer v latinščini pomeni ‘obloleli’). V glavni vlogi  igra Jared Leto, poleg njega pa so v igralskem kadru še Adria Arjona, Jared Harris, J.K. Simmons, Matt Smith, Michael Keaton in Tyrese Gibson. Za scenarij sta poskbrela Matt Sazama in Burk Sharpless, medtem ko je bil režiser Daniel Espinosa.

Film Morbius je zgodba o genialnem biokemiku Michaelu Morbiusu (igra ga Leto), sicer dobitniku Nobelove nagrade, ki se poskuša kar sam ozdraviti, saj boleha za redko, a smrtonosno krvno boleznijo. Ker pri tem uporablja nepreverjen eksperimentalni postopek, s katerim združuje učinke elektrošokov in netopirjev, so stranski efekti nepredvidljivi – dr. Morbius se spremeni v pravega vampirja.

»Potreba po krvi za preživetje in izogibanje dnevni svetlobi sta med značilno vampirskimi lastnostmi, ki jih pridobi, poleg tega pa je zdaj tudi sposoben leteti, ima nadčloveško moč in zmožnost celjenja ran. Ko ugrizne žrtve in jim izsesa kri, se napadi pogosto končajo s smrtjo, toda žrtve se ne spremenijo v vampirje. Morbiusu se taka žeja po krvi gnusi, toda nazadnje jo sklene izkoristiti za preganjanje zločincev, ki se mu ne zdijo vredni življenja,« razkriva napovednik filma.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.