Naslovnica Šport Janja ostaja zlata, gledalci pa so lahko uživali

Janja ostaja zlata, gledalci pa so lahko uživali

Avtor: Spletno Uredništvo
Na preizkušnji tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v Kranju je zlata olimpijka Janja Garnbret upravičila vlogo prve favoritinje in suvereno zmagala. Tekmo v dvorani Zlato polje pa so zaznamovali tudi ostali slovenski plezalci, ki so nanizali številne odlične uvrstitve, kot je bilo na primer drugo mesto Luke Potočarja.
Spremljevalke se menjujejo, prva dama na najvišji stopnički pa ostaja ista – Janja Garnbret (foto: Urban Urbanc/PZS)

V Kranju so gledalci v polni dvorani Zlato polje letos lahko resnično uživali v tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju. Prva zlata olimpijka v športnem plezanju, večkratna svetovna prvakinja in najboljša svetovna plezalka Janja Garnbret je bila nesporno prva favoritinja za zmago. 22-letna Korošica je prikazala vso svoje znanje in zmagala z vrhunsko predstavo, za nameček pa je s tem osvojila tudi končno prvo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti.

»Glede na slabo izkušnjo iz leta 2019, ko nisem uvrstila v finale, sem danes res uživala, sploh ob takšni dobri podpori občinstva. Plezala sem brez pritiska. Nisem se vdala. V srednjem delu sem plezala kar malce po svoje, ampak ni me skrbelo. Še vedno mi ni jasno, kako sem lahko zmagala v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti, saj sem dve tekmi izpustila,« je za spletno stran Planinske zveze Slovenije povedala zlata Janja Garnbret.

V finale sta se poleg Janje uvrstili še Vita Lukan, ki je na koncu osvojila peto mesto, in Lučka Rakovec, ki je bila šesta. V moški konkurenci je zmagal Japonec Higuči Masahiro, za izjemno prijetno presenečenje poskrbel 19-letni Jeseničan Luka Potočar, ki je bil na koncu drugi, kar so bile njegove prve stopničke v svetovnem pokalu. Kolektivni slovenski uspeh sta dopolnila Domen Škofic s četrtim mestom in Milan Preskar, ki je svoj prvi finale v karieri zaključil kot sedmi.

Odlični slovenski rezultati so obenem najboljša možna popotnica za svetovno prvenstvo, ki bo že od 16. do 21. septembra potekalo v Moskvi.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.