Naslovnica Šport Janja Garnbret je že med najboljšimi športnicami na svetu

Janja Garnbret je že med najboljšimi športnicami na svetu

Avtor: Spletno Uredništvo

Najboljša športna plezalka na svetu Janja Garnbret se pravkar poteguje tudi za laskavi naslov najboljše športnice na svetu za leto 2019 po izboru fundacije Women’s Sports Foundation. Pri iz boru sodeluje tudi javnost in sicer bo glasovanje potekalo do petka 2. avgusta.

Fenomenalna Janja z zlato kolajno v sredini (foto:Luka Fonda/PZS)

 

Trikratna svetovna prvakinja in večkratna skupna zmagovalka svetovnega pokala Janja Garnbret je povsem zasluženo pristala med 10 finalistkami v tekmovanju za športnico leta po izboru dobrodelne izobraževalne neprofitne organizacije Women’s Sports Foundation (WSF), katera spodbuja vključevanje žensk v šport. Garnbretova je edina Slovenka in ena redkih Evropejk v tem izboru, Fundacija pa jo je uvrstila med finalistke zaradi njenih izjemnih dosežkov v športnem plezanju v zadnjem letu.

Janja je namreč trenutno športna plezalka št. 1 na lestvici Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC), zmagala je na vseh tekmah svetovnega pokala 2019 v balvanskem plezanju in se na vseh tekmah v težavnosti in balvanih, na katerih je nastopila v letu 2018, uvrstila na prvo ali drugo mesto. “Spletno glasovanje je odprto do petka, 2. avgusta, o zmagovalki pa bo odločila kombinacija glasov javnosti in posebne komisije WSF! Pri spletnem glasovanju morate izbrati tako posameznico kot predstavnico ekipnega športa, preden lahko oddate svoj glas,” sporočajo s Plezalne zveze Slovenije (PZS). 

Poleg tega vse ljubitelje športa pozivajo, da čimprej oddajo glas za slovensko plezalno junakinjo, edino predstavnico Slovenije in obenem tudi športnega plezanja v uglednem mednarodnem izboru športnice leta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.