Naslovnica Šport Jadralci so naredili nov korak proti Tokiu

Jadralci so naredili nov korak proti Tokiu

Avtor: Spletno Uredništvo
Olimpijske igre v Tokiu se bližajo, slovenska jadralska reprezentanca pa že pošilja svoje jadrnice proti deželi vzhajajočega sonca. Plovila so prvič zapakirali v nov kontejner Jadralske zveze Slovenije, ki bo precej olajšal logistiko potovanj jadralske opreme po svetu.
Dejansko gre za ogromno logistično pridobitev JZS (foto: Matej Kekuš Kleva/JZS)

V Kopru so svečano pospremili natovarjanje novega kontejnerja Jadralne zveze Slovenije (JZS), ki ga čaka dolga pot do prizorišča jadralskega dela Olimpijskih iger v Enoshimi na Japonskem. Potovanje jadrnic in ostale opreme bo predvidoma trajalo poldrugi mesec, bodo pa odslej vsi v JZS spali še precej mirneje, saj s z novo pridobitvijo maksimalno poskrbeli za varnost pri prevozu vseh za jadranje potrebnih pripomočkov.

Predsednik Jadralne zveze Slovenije (JZS) Samo Lozej je pojasnil, da bo kontejner uporaben na številne različne načine – posadkam bo na prizorišču služil za popravila, za sestanke, kondicijske vaje, pa tudi za sprostitev in za regeneracijo. Kontejner bodo prav danes dokončno napolnili in opravili tudi carinske formalnosti. Na pot proti Japonski bo odpotoval prihodnji torek, potoval bo prek Malezije in na prizorišče prispel konec junija.

Sicer bodo barve slovenske jadralske reprezentančne barve na Olimpijskih igrah zastopali Tina Mrak in Veronika Macarol v razredu 470, Žan Luka Zelko v razredu laser in vodja odprave Mitja Margon. Za Tino in Veroniko bodo to že druge OI skupaj (sicer že tretje za Tino), Žana Luka bo prvič udeleženec OI, Mitja pa bo po dveh tekmovalnih nastopih prvič v vlogi vodje ekipe.

“Veseli me, da smo končno dosanjali ta kontejner, da bomo končno ob boku velikim jadralnim ekipam, ki imajo takšne kontejnerje na prizoriščih že dolgo. Zahvaljujem se Jadralni zvezi Slovenije in predsedniku, tudi prejšnjemu, Aljoši Tomažu, ki je to že sprožil. To je naložba za naslednjih 20 let, za še štiri do pet olimpijskih ciklov,” je za spletno stran Jadralne zveze Slovenije pojasnil Mitja Margon.

Še vedno pa ni znan datum odhoda slovenske jadralske ekspedicije v Tokio. Marsikje na japonskih tleh se prav v zadnjih dneh spet zaostrujejo pandemiološke razmere, po drugi strani pa morajo biti jadralci na prizoriščih nekoliko prej kot ostali športniki. Kot trenutno kaže, naj bi na pot odpotovali v začetku drugega tedna julija, medtem ko naj bi lani prestavljene igre trajale od 23. julija do 8. avgusta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.