Naslovnica Trendi Izštekani so spomnili, kako dobra je lahko slovenska glasba

Izštekani so spomnili, kako dobra je lahko slovenska glasba

Avtor: Spletno Uredništvo
Kino Šiška je sinoči gostil zaključni koncert serije ‘Izštekani’. Po izboru voditelja istoimenske radijske oddaje na Valu 202 Jureta Longyke se je zvrstilo 20 izštekanih pesmi, tako da je tudi s pomočjo nekaj posebnih gostov publika lahko zares  uživala.
Izštekani so spomnili, kako dobra je lahko slovenska glasba

Voditelj Jutre Longyka na odru zelo dobro obiskanega koncerta v Kinu Šiška (foto: FB Val 202)

Radijski program RTV SLO Val 202 in njegova oddaja ‘Izštekani’ sta se s posebnim decembrskim programom predstavila ljubiteljem glasbe v ljubljanskem Kinu Šiška. V tem zaključnem dejanju letošnje serije ‘Izštekani 2022’ bi moralo po prvotnih načrtih nastopiti 10 skupin po izboru voditelja oddaje Jureta Longyke. Čeprav je skupina ‘Lusterdam’ v zadnjem hipu morala odpovedati nastop, pa je preostalih 9 ustvarilo izjemno koncertno vzdušje.

»Vrhunec (tri)letnih Izštekanih sinoči napolnil dvorano, eter in duše. Svoje izštekanke so nam zaigrali Balladero, Robert Petan, Skova in Skovani, Leonart, Dežurni krivci, Tretji kanu, 3:rma, Generator ter Sladica s pevcema Urbanom Lutmanom in Marino Martensson. Pridružilo se jim je več skritih gostov, med njimi Samo Budna, Hamo in Blaž Mencinger. Kdor pravi, da ni dobre slovenske glasbe, premalo posluša Val 202,« so pojasnili z RTV SLO.

Koncert v nabito polnem Kinu Šiška je povezoval avtor in voditelj oddaje Izštekani Jure Longyka osebno, program Val 202 ga je prenašal v živo ter tudi na svoji spletni strani, kmalu pa posnetek koncerta prihaja še na Televizijo Slovenija. Sicer je bila letošnja že 29. izdaja oddaje ‘Izštekani’, tako da se prihodnje leto napoveduje okrogla obletnica in temu primerna večja proslava.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.