Naslovnica Magazin Kaj smo Slovenci letos največkrat guglali

Kaj smo Slovenci letos največkrat guglali

Avtor: Spletno Uredništvo
Spletni gigant Google je pravkar razkril, kateri so bile najbolj iskane vsebine leta 2022. Na Googlu so Slovenci letos največkrat klikali Evropsko prvenstvo v košarki, volitve in dogajanje v Ukrajini.
Kaj smo Slovenci letos največkrat guglali

Tako izgleda ves seznam naj splošnih iskanj Slovencev prek Googla v letu 2022 (foto: grayling.com)

Spletni velikan Google je objavil vsakoletne preglednice oziroma dokument ‘Leto v iskanju 2022’, kjer je prikazano, katere so bile najbolj iskane vsebine leta 2022 v Sloveniji. Na prvem mestu med splošnimi sikanji se je znašlo Evropsko prvenstvo v košarki (Eurobasket 2022), drugi najbolj iskan pojem v ‘supervolilnem letu’ so bile razumljivo volitve, medtem ko je na tretjem mestu letos pristala nesrečna Ukrajina.

Prek spleta največkrat iskana oseba je bil nov predsednik Vlade RS Robert Golob, druga je bila deskarka na snegu Gloria Kotnik, medtem ko je nova predsednica države Nataša Pirc Musar na 4. mestu spet prehitela Anžeta Logarja. Na tretjem mestu se je znašla Barbara Vesel, žena umrlega pevca skupine Parni Valjak Akija Rahimovskega. Aki pa je med letos umrlimi osebami po iskanjih v Sloveniji prehitel tudi britansko kraljico Elizabeto II.

V rubriki najbolj iskane TV serije in resničnostni šovi smo Slovenci najbolj iskali ‘Poroko na prvi pogled’, nato pa seriji ‘Stranger Things’ in ‘Euphoria’. Med filmi je največ spletnega zanimanja požel povratek ‘Top Guna’, drugi je bil film ‘Don’t Look Up’, medtem ko je bil tretji domači filmski hit ‘Pr’ Hostar 2′. Zelo zanimivi pa so bili rezultati spletnih iskanj, ki so se začenjala z vprašalnico ‘kako’.

Letos največkrat zastavljeno vprašanje se je glasilo, kako preveriti stanje bonov. Sledilo je vprašanje, kako dolgo velja hitri test, tretje po številu iskanj pa je bilo, kako do potrdila o prebolevnosti. Sledila so druga vprašanja o koronavirusu in o volitvah, na osmem mestu pa se je znašlo vprašanje, kako se rešiti mušic, in na devetem mestu poizvedovanje, kako sestaviti Rubikovo kocko.

Ti dokaj neobičajni vprašanji sta presenetljivo prehiteli najbrž najbolj ‘zimzeleno’ vprašanje, kako shujšati (ki je bilo le na 10. mestu).

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.