Naslovnica Šport Nov korak EuroStepa proti zaključku na EuroBasketu v Ljubljani

Nov korak EuroStepa proti zaključku na EuroBasketu v Ljubljani

Avtor: Spletno Uredništvo
Košarkarska zveza Slovenije sodeluje pri inovativnem projektu Mednarodne košarkarske zveze FIBE EuroStep, ki se je s tridnevnim srečanjem, posvečenem digitalizaciji, nadaljeval v Madridu, zaključil pa se bo prihodnje leto na EP za košarkarice v Stožicah. Kot partnerka projekta je študijo primera medijskega komuniciranja v španski prestolnici predstavila tudi Košarkarska zveza Slovenije.
Nov korak EuroStepa proti zaključku na EuroBasketu v Ljubljani

Druženje predstavnikov evropskih košarkarskih zvez v muzeju španske košarkarske zveze v Madridu (foto: FB KZS)

Projekt Mednarodne košarkarske zveze FIBA, poimenovan ‘EuroStep’ je bil zamišljen kot pomoč pri razvoju zmogljivosti košarkarskih klubov in nacionalnih košarkarski zvez v Evropi, s posebnim poudarkom na pospeševanju digitalne preobrazbe in uvajanju novih tehnologij v košarki. Tudi Košarkarska zveza Slovenije sodeluje pri tem projektu, pri katerem so tokrat izpeljali tridnevno delavnico v Madridu.

Tega dogodka s področja digitalne preobrazbe se je udeležilo 41 udeležencev, ki so predstavljali kar 30 različnih evropskih košarkarskih zvez. Sicer FIBA Europe pri tem projektu sodeluje z nemško športno univerzo v Kölnu, s strokovnjaki za obdelavo košarkarskih statističnih podatkov iz podjetja NBN 23 ter s košarkarskimi zvezami Irske, Slovenije, Španije in Švedske, medtem ko se projekt financira iz programa Evropske unije ‘Erasmus + Sport’.

»Vsi partnerji projekta so na delavnicah v Madridu predstavili študije primerov z različnih področij svojih uspešnih aktivnosti. Podrobnejši pregled digitalnih vsebin septembrskega EuroBasketa je pripravila komunikacijska ekipa FIBA, zunanji svetovalec Geoff Wilson pa je udeležence vodil skozi številne interaktivne dejavnosti, ki so bile tudi del spomladanske prve delavnice,« so pojasnili s KZS in dodali, da so kot partnerji projekta tudi sami predstavili študijo primera medijskega komuniciranja.

Napovedali so še, da se bo projekt EuroStep nadaljeval s serijo spletnih seminarjev v prihodnjih mesecih, zadnja delavnica pa se bo odvila med Evropskim prvenstvom za košarkarice, ki bo junija 2023 na vrsti v Ljubljani. Ta zaključna delavnica bo tudi najbolj množična, saj se jo bodo udeležili medijski predstavniki košarkarskih zvez in evropskih klubov, osvojeno znanje pa bodo lahko praktično preverili na tekmah ženskega EuroBasketa v Stožicah.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.