Naslovnica Kronika Izsledili so krivca za paniko po šolah, iščejo gospo iz Medvod

Izsledili so krivca za paniko po šolah, iščejo gospo iz Medvod

Avtor: Spletno Uredništvo
Policija ima v zadnjih dneh veliko dela z izginulimi osebami in z odkrivanjem različnih kaznivih dejanj. V Medvodah pogrešajo starejšo žensko, v Mostah so neznanci z eksplozivom poskusili proti do denarja v bankomatu, policisti pa so odkrili avtorja spletnih groženj, da bo na eni od slovenskih šol prišlo do streljanja.
Izsledili so krivca za paniko po šolah, iščejo gospo iz Medvod

Policijski vozili in fotografije izginule Senije (foto: policija.si)

Potem ko so novogoriški policisti včeraj potrdili, da v torek najdeno truplo na Mangrtu pripada 53 letnemu izginulemu Avstrijcu, ki se je najbrž ponesrečil dan pred tem, se je nova iskalna akcija danes pričela v Medvodah. Z Generalne policijske uprave Policijske uprave oziroma s Policijske postaje Medvode je danes prišla novica, da je neznano kam odšla 67-letna Senija Dedić z območja Medvod.

»Senija je visoka okoli 165 centimetrov, srednje postave, kratkih temno vijoličnih las in svetlo modrih oči. Oblečena je v temna oblačila. Nazadnje je bila videna včeraj popoldne (sreda, 22. maj) na območju železniške postaje v Medvodah.Vse, ki bi pogrešano opazili ali kar koli vedeli o njenem izginotju, prosimo, naj o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo ali Policijsko postajo Medvode na 01 361 94 40.Pokličejo lahko tudi na 113 oz. anonimni telefon policije 080 1200,« sporoča Policija.

V Mostah so neznanci ponoči z eksplozivom poskusili proti do denarja v bankomatu ob trgovini. Nastala je velika gmotna škoda, Policija pa ni razkrila, ali so ‘minerji’ sploh prišli do denarja. Danes pa so policisti na tiskovni konferenci oznanili, da so odkrili avtorja spletnih groženj, češ da bo na eni od slovenskih šol prišlo do streljanja. Ljubljanski kriminalisti so v sodelovanju z murskosoboškimi kolegi izsledili 36-možakarja s področja Murske Sobote.

Pri hišni preiskavi so zasegli več elektronskih naprav, našli nekaj ostrih (bojnih) nabojev ter ugotovili, da je bil mož v preteklosti že obravnavan in sicer za kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Tokrat pa so na pristojno ODT v Ljubljani naslovili kazensko ovadbo zaradi storitve kaznivega dejanja zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost po prvem in drugem odstavku 309. člena KZ-1.

Moški, ki je s svojo objavo na družbenem omrežju aprila povzročil pravcato paniko med starši šolarjev po vsej državi, se bo v primeru obsodbe moral soočiti s kaznijo, ki predvideva do pet let zapora.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.