Naslovnica Šport Najbolj nenavadno finale nogometnega pokala Slovenije

Najbolj nenavadno finale nogometnega pokala Slovenije

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri se bo ob 20.30 z velikim finalom na Stožicah izteklo tekmovanje za slovenski nogometni pokal. Letos bo finale poseben zaradi tega, ker finalista Gorica in Rogaška prihodnjo sezono ne bosta igrala v 1. ligi, Rogaška pa morda sploh ne bo igrala v nobeni ligi.
Najbolj nenavadno finale nogometnega pokala Slovenije

V ponedeljek so se na FB profilu NK Rogaška še veselili obstanka v 1. SNL… (foto: FB NK Rogaška)

Kar so mnogi poznavalci slovenskega nogometa pričakovali, se je včeraj tudi zgodilo. Le dan pred prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za popolnitev 1. Slovenske nogometne lige med lendavsko Nafto in Kalcerjem iz Radomelj je licenčna komisija Nogometne zveze Slovenije (NZS) sprejela dokončno odločitev, da Rogaška, ki je svojo zgodovinsko prvo prvoligaško sezono zaključila na 8. mestu, ne izpolnjuje licenčnih pogojev za nastopanje v 1. ligi.

Tako so dodatne kvalifikacije odpadle, Nafta in Radomlje bosta od julija dalje spet igrala v 1. ligi. Ni pa jasno, kaj bo z Rogaško. Sicer so v Rogaški Slatini ogorčeni in namigujejo na zaroto NZS proti njim, vendar že na prvi stopnji obravnave licenčnih zahtev niso izpolnjevali ne infrastrukturnih, ne športnih, ne pravnih in tudi ne finančnih kriterijev za podelitev licence. Tudi kasnejša pritožba črnobelega kluba ni spremenila ničesar.

Velja opozoriti, da se od uvedbe licenciranja najbrž še nikoli ni zgodilo, da nek prvoligaški klub ne bi izpolnjeval zahtevanih kriterijev prav na vseh področjih. Prav tako še ni jasno, v kateri ligi bo prihodnje leto sploh igrala Rogaška. Koper in Olimpija sta morala ob podobnih licenčnih težavah pred leti v najnižjo ligo, Mura pa je pristala v 3. ligi. Iz NK Rogaška je bilo zato v zadnjih urah moč slišati tudi napovedi o morebitni razpustitvi članske ekipe.

Poleg tega pa je NZS v sporočilu za javnost glede usode Rogaške objavila tudi informacijo, da mora Izvršni odbor NZS v naslednjih dneh šele odločati o načinu popolnjevanja 1. SNL (?) in posledično tudi o popolnjevanju vseh nižjih lig za prihodnjo tekmovalno sezono. Tako bo jutrišnji finale tekmovanja za slovenski nogometni pokal, oz. za pokal Pivovarne Union malce nenavaden.

Gorica je namreč v zadnjem mesecu zgrešila napredovanje v 1. ligo in bo tako ostala drugoligaš (če ne bo kašnih presenečenj s strani NZS), za Rogaško pa se, kot že omenjeno, ne ve prav veliko. V Ljubljano naj bi sicer pripotovalo kar 1500 navijačev Rogaške, ki bodo zagotovo jezni in zato zelo glasni. Tudi če Rogaška osvoji pokal, pa bo zaradi licenčnih odločitev v evropskih pokalih zaigral ljubljanski Bravo.

Sicer bo jutri na Stožicah najprej že ob 16.30 na vrsti finale pokalnega tekmovanja za nogometašice, kjer se bosta pomerili ekipi ŽNK Ljubljana in ŽNK Mura Nona. Ob 20.30 pa bo sledil še moški finalni dvoboj med igralci Gorice in Rogaške

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.