Naslovnica Gospodarstvo Izplačila se niso zaustavila, vloge pa sprejemajo le elektronsko

Izplačila se niso zaustavila, vloge pa sprejemajo le elektronsko

Avtor: Spletno Uredništvo

 Z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so sporočili, da Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja posluje tudi v času epidemije, oziroma da izdaja odločb in izvedba izplačil za ukrepe kmetijske politike poteka tako, kot je bilo predvideno.

Izplačila se niso zaustavila vloge pa sprejemajo le elektronskoŽe od sredine marca poteka tudi izdaja končnih odločb za neposredna plačila za lansko leto (foto: needpix.com)

 

Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja je potrdila, da vsa izplačila, ki so bila predvidena za to obdobje leta 2020, potekajo po načrtih. Izpolnjevanje in oddaja zbirnih vlog v prostorih Javne službe za kmetijsko svetovanje je bilo, podobno kot urejanje podatkov v Registru kmetijskih gospodarstev (RKG) na upravnih enotah, zaradi pandemije začasno prekinjeno. Vlagatelji lahko vlogo vseeno oddajo aplikacije za elektronski vnos, tudi klicni center za informacije in tehnično podporo pa deluje nemoteno (na tel. št. 01 580 7792).

»Izdaja odločb za zahtevke zbirnih vlog za leto 2019 bo potekala v načrtovanih rokih. Kmalu bodo izdane tudi odločbe o prenosih plačilnih pravic. Izdaja odločb za kmetijsko-okoljsko-podnebne ukrepe KOPOP se bo začela v prvi polovici aprila, sledila pa bodo še izplačila za dobrobit živali in ekološko kmetovanje,« sporočajo z Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja.

Kar se tiče razpisov Programa razvoja podeželja 2014-2020, pa se bo zadeva časovno malce razvlekla, saj so pozivi k dopolnjevanju vlog ustavljeni in tudi preverjanja na terenu zaradi izrednih razmer niso možna. Roke za oddajo zahtevkov za izplačilo bo ARSKTRP podaljševala na osnovi vloženih vlog za uveljavljanje višje sile, podaljšal pa se bo tudi rok za oddajo poročil o izpolnjevanju obveznosti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.