Naslovnica Kronika Izginule osebe, najdene osebe in neznano truplo

Izginule osebe, najdene osebe in neznano truplo

Avtor: Spletno Uredništvo
Policija je objavila več prošenj za pomoč pri iskanju izginulih oseb. Eno osebo so nato našli živo in zdravo, drugo pa so žal našli mrtvo. Sedaj iščejo še najstnico iz Maribora, prav tako pa prosijo za pomoč pri identifikaciji trupla mlajšega moškega, ki so ga našli že januarja.
Izginule osebe, najdene osebe in neznano truplo

Kdo je videl Aliso? (foto: FB Slovenska Policija)

Policija je od začetka tedna objavila več prošenj za pomoč pri iskanju izginulih oseb. Med njimi je bil tudi 49-letni državljan Nemčije Aleksander Miličević, ki naj bi ga nazadnje v nedeljo videli na območju Portoroža. Danes so iskanje preklicali, saj so dobili informacijo, da je živ in da je z njim vse v redu. Prav tako pa so policisti danes preklicali iskanje pogrešanega Roka Dobravca iz Novega mesta.

Slednji je izginil v ponedeljek, ko naj bi se s kajakom odpravil na Krko. Iskali so ga s čolni in s helikopterjem, žal pa so potem Roka Dobravca včeraj (21. februarja) prav v reki Krki v bližini Novega mesta našli mrtvega. Mariborski policisti pa so bili medtem obveščeni, da je pogrešana 15-letna Alisa Haliti iz Maribora. Najstnico so nazadnje videli v nedeljo (19. februarja) med 10. in 11. uro, na domačem naslovu.

»Pogrešana je visoka 160 cm, srednje postave, težka približno 65 kg. Ima kratke, kostanjeve močne lase, segajoče do ramen. Kako je bila oblečena, ni znano. Nima mobilnega telefona, denarnice ali identifikacijskega dokumenta,« sporočajo s Policije in prosijo za kakršnekoli informacije. Poleg tega pa je Policija objavils še prošnjo za pomoč pri identifikaciji trupla mlajšega moškega, ki so ga našli že na začetku januarja.

Tedaj so v gozdu na območju Medna naleteli na neznano moško truplo in do danes še niso ugotovili, za koga gre. Po doslej znanih podatkih smrt te osebe ni bila plod kaznivega dejanja ali nesreče, gre pa za moškega, starega okoli 30 let, svetle polti, visokega okrog 175 cm, suhe postave, na kratko postriženih rdečih las, ovalnega, koščenega obraza s poraščeno rdečkasto brado in rjavih oči.

Neznanec je bil oblečen v pulover rdeče barve, temno modro majico, belo spodnjo majico in svetlo sive jeans hlače, okoli vratu pa je imel pleteno verižico iz rumene kovine. Morda niti ne gre za slovenskega državljana, saj bi v tem primeru v zadnjem mescu in pol najbrž kdo prijavil njegovo izginotje. Objavili pa so tudi fotografijo umrlega rdečelasca in sicer na spletni strani policija.si.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.