Naslovnica Trendi Izganjalci duhov se vračajo s četrtim filmom

Izganjalci duhov se vračajo s četrtim filmom

Avtor: Spletno Uredništvo
Novost tedna v slovenskih kinematografih bo veliki povratek ‘Izganjalcev duhov’ (‘Ghostbusters’). V kina namreč po petih letih premora prihaja četrti del znane franšize z naslovom ‘Izganjalci duhov: Zapuščina’ (Ghostbusters: Afterlife).
‘Izganjalci duhov: Zapuščina’ zaradi lanske pandemije prihaja v kina šele  letošnjo jesen (foto: Con d.o.o./Kolosej)

Originalni film ‘Izganjalci duhov’ (‘Ghostbusters’) je ameriška fantazijska komedija iz leta 1984 in govori o štirih odštekanih znanstvenikih, ki s posebno opremo lovijo duhove po New Yorku. Leta 1989 pa mu je sledil drugi del ‘Ghostbusters 2’, tretji film pa šele leta 2016. Ta film so najprej so ga poimenovali ‘Ghostbusters (2016)’, nato pa se je naslov spremenil v ‘Ghostbusters: Answer the Call’.

Na slovenskem trgu se je film imenoval ‘Izganjalci duhov’, čeprav bi se lahko imenoval ‘Izganjalke duhov’, saj gre za ‘žensko verzijo’ uvodnega filma franšize, oz. so v glavnih vlogah štiri znanstvenice. Prvi film o zabavnih izganjalcih duhov je dosegel kar kultni status, ustvaril pa naj bi prek 265 milijonov dolarjev zaslužka. Zaslužek drugega filma naj bi sicer znašal prek 185 milijonov, zaslužek pri tretjem filmu franšize pa prek 85 milijonov ameriških dolarjev.

»Film Izganjalci duhov: Zapuščina (Ghostbusters: Afterlife) se vrti okoli globoko zakopanih skrivnostih o preteklosti neke družine in malega mesteca. To je zgodba o materi samohranilki, ki pride z otrokoma v mestece, kjer se začnejo dogajati nenavadne stvari. Družina kmalu začne odkrivati lastne vezi s prvotnimi izganjalci duhov in skrivno zapuščino, ki jo je zapustil dedek,« nadaljevanje zgodbe razkriva filmski napovednik.

Distributer prihajajočega filma ‘Izganjalci duhov: Zapuščina (Ghostbusters: Afterlife)’ je podjetje Con film d.o.o., slovenska premiera pa se v petek obeta v kinu Kolosej Ljubljana.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.