Naslovnica Slovenija Iz Slovenije z lahkoto na Olimpijske igre v Pariz

Iz Slovenije z lahkoto na Olimpijske igre v Pariz

Avtor: Spletno Uredništvo
Letošnje poletje bo zelo pestro, pri tem pa bodo pomembno vlogo imele Olimpijske igre, ki jih bo sredi poletja gostil Pariz. Najbrž se obetajo tudi posebni čarterski leti, obisk francoske prestolnice pa bo za marsikaterega Slovenca še lažji, saj bo letalska družba Air France povečala število letov z Brnika.
Iz Slovenije z lahkoto na Olimpijske igre v Pariz

Potovanje do francoske prestolnice bo letos poleti še bolj preprosto (foto: IPPR/Air France)

S pričetkom poletja bo francoski državni letalski prevoznik Air France iz Ljubljane v Pariz letel kar desetkrat na teden. Francoski letalski velikan je namreč pred kratkim objavil podrobnosti svojega novega voznega reda za prihajajoče poletne mesece. Pariz bo med 26. julijem in 11. avgustom gostil Olimpijske igre, zato bo povpraševanje po letalskih vozovnicah tudi v Sloveniji precej večje (pa čeprav se najbrž obetajo posebni čarterski leti).

»Air France bo iz Ljubljane v Pariz letel enkrat dnevno, in sicer z odhodom iz Ljubljane ob 15.50 in pristankom v Parizu ob 17.50. V juliju in avgustu pa bo poleg tega leta trikrat tedensko na voljo še jutranji let in sicer ob sredah ob 7.40 ter petkih in nedeljah ob 6.40, kar bo skupno 10 letov tedensko. Redni dnevni let bo imel povratek ob 13.15, v juliju in avgustu pa bo Air France iz Pariza v Ljubljano letel še ob torkih ob 20.40 ter ob četrtkih in sobotah ob 19.40.

Prav tako se Francija pripravlja na olimpijske in paraolimpijske igre Pariz 2024, katerih uradni partner je tudi Air France, zato ekipa francoskega letalskega prevoznika že intenzivno načrtuje prihod delegacij, športnikov in navijačev na največji svetovni dogodek,« so sporočili z Air France, kjer predvidevajo, da bodo letos glede letov na dolge razdalje v globalnem merilu zabeležili za 9 % več prometa kot lani.

Glede Olimpijskih igre v Parizu pa velja spomniti, da bo letos tam nastopilo ogromno slovenskih športnic in športnikov, predvsem zaradi uvrstitve vsaj treh slovenskih reprezentanc v kolektivnih športnih pa se morda obeta tudi kakšna mini invazija na francosko prestolnico tudi s stani množice slovenskih navijačev.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.