Naslovnica Slovenija Iz centra Portoroža odslej na pohode po treh novih pešpoteh

Iz centra Portoroža odslej na pohode po treh novih pešpoteh

Avtor: Spletno Uredništvo

V piranski občini bodo prihodnji teden odprli tri nove krožne pešpoti. Kar 28 kilometrov slikovitih in urejenih poti bo obiskovalcem omogočilo spoznavanje najlepših delov Portoroža, Pirana, Seče in Strunjana ter tudi vseh številnih kotičkov.

Iz centra Portoroža odslej na pohode po treh novih pešpoteh Nove pešpoti bodo potekale po najbolj slikovitih predelih piranske občine (foto: Jaka Ivančič/TZP)

 

V Portorožu bodo v torek ob 13. uri predstavili tri nove krožne pešpoti. Izhodišče vseh treh poti bo v središču Portoroža, nato pa se bodo pohodniki lahko odpravili v smeri Pirana, Strunjana ali Seče. Dolžine krožnih poti bodo 7, 9 in 12 km, vsak krog pa bo mogoče prehoditi v 2-3 urah. Primerne bodo za družine z otroki in rekreativce, ponudile pa bodo poglede na Sečoveljske in Strunjanske soline, skulpture v parku Formaviva, jezero v Fiesi, Mesečev zaliv, tunel Parenzane ter razglede s Piranskega obzidja in zvonika stolnice sv. Jurija.

»Poti bodo varne, urejene in redno oskrbovane, za kar bomo skrbeli na Turističnem združenju Portorož,« je še pred predajo poti namenu zagotovil Igor Novel, direktor Turističnega združenja Portorož (TZP). Ker morajo biti pohodniške poti primerno označene, bodo postavili 9 sistemskih tabel (na že obstoječih konstrukcijah), številne manjše usmerjevalne table, pohodniki pa si bodo lahko pomagali tudi s talnimi markacijami. Zemljevid poti bo na voljo v turističnih informativnih centrih v Portorožu, Piranu in Padni ter na spletni strani portoroz.si.

Trase poti bodo predvidoma zelo kmalu objavljene tudi v GPX formatu za mobilne naprave, prihodnje leto pa bodo označili tudi najlepše lokacije za fotografiranje. Slavnostno odprtje novih pešpoti bo v torek, ob 13. uri v portoroškem Rožnem vrtu. Sledil bo voden pohod po Strunjanski krožni poti, ki bo dolg 12 km in bo potekal skozi tunel Valeta, mimo strunjanskega križa in po delu krožne učne poti nazaj do strunjanskih solin, nato pa mimo Pacuga v Fieso in preko Belega križa nazaj v Portorož.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.