Naslovnica Slovenija Italijani niso imeli večjih pripomb glede projekta Drugi tir

Italijani niso imeli večjih pripomb glede projekta Drugi tir

Avtor: Spletno Uredništvo
Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je zaključilo z analizo morebitnih vplivov na širše okolje drugega tira železniške proge Divača–Koper. Proga bo namreč tekla v neposredni bližini slovensko-italijanske meje, za tovrstne primere pa zakonodaja EU narekuje posebne zahteve.
Italijani niso imeli večjih pripomb glede projekta Drugi tir

Zgoraj avtocestni viadukt Črni kal, spodaj nastajajoči železniški viadukt (foto: FB Drugi tir/Berg8 Media)

Z Ministrstva za okolje, podnebje in energijo (MOPE) so potrdili, da je čezmejno sodelovanje pri okoljskih presojah po evropski ‘Konvenciji o čezmejnih vplivih na okolje’ in ‘Protokolu o strateški presoji vplivov na okolje’ pri velikih infrastrukturnih projektih izjemno pomembno, saj okolje ne pozna meja – onesnaženje, požari in poplave se nikoli ne zaustavijo na mejnih črtah…

Ker bo drugi tir železniške proge Divača–Koper tekel v neposredni bližini slovensko-italijanske meje, je Slovenija vzporedno z nacionalnim postopkom sprožila tudi čezmejni postopek. Ta postopek je predvideval notifikacijo Italiji, potrditev sodelovanja Italije, organizacijo 30-dnevne javne razgrnitve v Italiji, bilateralno posvetovanje strokovnjakov, pridobitev mnenj vseh pristojnih organov v Italiji ter pripravo končnega stališča Italije.

»MOPE je v roku prejelo zaključno mnenje, z zahvalo za nazorno predstavitev okoljskih vsebin na bilateralnem srečanju. V mnenju je Italija poudarila pomen implementacije omilitvenih ukrepov za področje narave, voda, hrupa in krajine, kot izhajajo iz okoljskega poročila in monitoringa. Predlaga spremljanje učinkovitosti omilitvenih ukrepov in monitoring ter nadaljnje sodelovanje, kar bo Slovenija upoštevala,« so ob tem pojasnili z ministrstva.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.