Naslovnica Šport Istrski kolesarski maraton so raje prestavili za eno leto

Istrski kolesarski maraton so raje prestavili za eno leto

Avtor: Spletno Uredništvo

Medtem, ko so prejšnji konec tedna organizatorji le uspeli izpeljati letošnji kolesarski maraton Franja, pa čeprav v precej okrnjeni obliki, pa bo so v Slovenski Istri tamkajšnji kolesarski maraton raje prestavili in sicer kar za leto dni.

Istrski kolesarski maraton so raje prestavili za eno letoIstrski kolesarski maraton je med rekreativci zelo priljubljen zaradi slikovitih tras, prijetne klime in pisanih jesenskih barv (foto: IKM)

 
Istrski kolesarski maraton, ki bi moral tudi letos kot običajno odviti prve dni meseca oktobra, je bil pravkar prestavljen za eno leto. Zaradi zdravstvenih omejitev, ki jih je povzročila pandemija koronavirusa Covid 19, bi letos bi namreč lahko izpeljali le tekmovalni del prireditve (za 500 kolesarjev), podobno kot so to prejšnji vikend storili organizatorji znanega Maratona Franja. Samo tekmovanje pa ni najbolj pomemben cilj Istrskega kolesarskega maratona.

»Maraton že nekaj zadnjih let pestri dvodnevno dogajanje, ki ponuja program za otroke, družine, izobražuje, razgiba, zabava in združuje. Poleg družinskega kolesarskega izleta je vsakič na sporedu Mini maraton na kolesih in poganjalčkih, gledališka predstava, poligon varne vožnje, odrski nastopi, ponudba lokalnih izdelkov in še bi lahko naštevali,« je v imenu organizatorjev pojasnil Goran Sambt.

Organizatorji so se za preložitev odločili po tehtnem premisleku in posvetu z vsemi vpletenimi strukturami oziroma partnerji, ki so se strinjali, da je trenutno nesmiselno izpeljati logistično zelo zahtevno športno prireditev v tako močno okrnjeni obliki. Istrski kolesarski maraton, ki bi moral letos biti že, so tako raje prestavili na 2. in 3. oktober prihodnjega leta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.