Naslovnica Magazin Vodič po zakonodaji za spletne trgovine in posvet o novih razpisih

Vodič po zakonodaji za spletne trgovine in posvet o novih razpisih

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Ministrstvo za digitalno preobrazbo je pripravilo posvet za občine glede zagotavljanja pokritosti s širokopasovnim in mobilnim omrežjem, poleg tega pa vzpostavilo novo spletno storitev – ‘Vodič po zakonodaji za spletne trgovine’.
Vodič po zakonodaji za spletne trgovine in posvet o novih razpisih

Telekomunikacijske antene na Belem križu nad Portorožem (foto: SJ)

Ministrstvo za digitalno preobrazbo (MDP) je v sodelovanju s Tržnim inšpektoratom RS na spletnem portalu SPOT pripravilo zanimivo novost in sicer gre za novo spletno storitev ‘Vodič po zakonodaji za spletne trgovine’. Tudi na področju prodaje prek spleta namreč redno prihaja do posodobitev oziroma sprememb zakonodaje, zato je spletna novost koristna za vse spletne trgovce in v enaki meri tudi za spletne kupce.

»S pomočjo vodiča lahko na primer izveste, katere informacije morate obvezno zagotoviti v spletni trgovini ali v sklenjeni pogodbi z vašim kupcem, vaše obveznosti v zvezi z odstopom od pogodbe s strani vašega kupca ali se seznanite s pravili za označevanje cen v spletni trgovini,« so pojasnili z MDP. Ministrstvo pa je pravkar pripravilo posvet za občine, kjer je bilo govora o zagotavljanju pokritosti s širokopasovnim in mobilnim omrežjem.

Dogodek je potekal v sodelovanju z Agencijo za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (AKOS), namenjen pa je bil predstavitvi možnosti, ki jih imajo občine in uporabniki v okviru zagotavljanja univerzalne storitve. Poleg tega so prisotne seznanili tudi  s potekom pridobitve širokopasovnega dostopa prek mehanizma univerzalne storitve in napovedali, kaj se bo zgodilo že v roku naslednjih dveh mesecev.

Tako naj bi že do meseca avgusta objavili javni razpis za sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij GOŠO 6. Za vzpostavitev sodobnih telekomunikacijskih povezav za kar 6838 gospodinjstev, ki se nahajajo na redko poseljenih in geografsko zahtevnih območjih države bo na voljo 30 milijonov evrov (ki so zagotovljena v okviru ‘Načrta za okrevanje in odpornost’).

Poleg tega bo objavljen tudi javni razpis o gradnji odprtih baznih postaj za pokrivanje območij s 5G omrežji na poplavljenih območjih, kjer iz podobnih vzrokov kot v prvem razpisu ni tržnega interesa operaterjev elektronskih komunikacij za izgradnjo. Za ta razpis bodo na voljo sredstva v višini 4,2 milijona evrov (ki so zagotovljena v ‘Skladu za obnovo’).

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.