Naslovnica Magazin Arnes tokrat o znanosti v času epidemije in digitalizaciji izobraževanja

Arnes tokrat o znanosti v času epidemije in digitalizaciji izobraževanja

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes se nadaljuje konferenca Mreža znanja 202. Gre že za deseto izvedbo strokovnega posveta, ki ga organizira Akademska in raziskovalna mreža Slovenije- ARNES, letos pa nosi naslov ‘O znanosti v času epidemije in digitalizaciji izobraževanja’.
Prizor s konference Mreža znanja 2019 (foto: mrezaznanja.si/Arnes)

Včeraj se je uradno pričela konferenca ‘Mreža znanja 2021’, ki jo pripravlja Akademska in raziskovalna mreža Slovenije – Arnes, poimenovali pa so jo ‘O znanosti v času epidemije in digitalizaciji izobraževanja’.  Uvod je bil posvečen znanosti in raziskovanju, predvsem s posebnim sklopom, ki so ga poimenovali ‘Od odprtih podatkov do inovacij’. Sledil pa je del, ki je bil namenjen komuniciranju znanosti v času pandemije koronavirusa ter digitalizaciji izobraževanja.

Tam so med drugim spregovorili tudi o varnosti sistema izdaje potrdil PCT in uporabi zaslonov pri otrocih. Danes se je dopoldne program nadaljeval s problematiko omrežnih tehnologij in mednarodnega povezovanja, s predstavitvijo novih projektov ter z ostalimi novostmi, ki so že vključene v Arnesove storitve. Popoldne pa bo namenjen učiteljem, ki v praksi uporabljajo inovativne sodobne pristope in tehnologije, da znanje lažje posredujejo učencem, dijakom in študentom.

Od 16:15 do 18:30 se bodo tako zvrstili Maja Vičič Jagodnik – OŠ Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica, Tanja Kralj – OŠ Bistrica pri Tržiču, mag. Anja Valenčić Štembergar – OŠ Jelšane, Gregor Nemec – OŠ Puconci, dr. Milena Mileva Blažić – Pedagoška fakulteta UL, Davorin Babič – Srednja medijska in grafična šola Ljubljana, Miranda Majcan Rajković – SŠ Izola in Aljaž Selinšek, OŠ Ljudski vrt Ptuj.

Tretji del konference, ki je letos na vrsti že desetič, pa bo na vrsti šele prihodnji torek, 30. novembra. Tedaj bo na sporedu seminar ‘Moji podatki, moja stvar’, ki ga Arnes organizira v sodelovanju z Informacijskim pooblaščencem. Vso dogajanje so spremljali prek spleta v živo, vse pa je (oziroma bo) na voljo tudi prek spletnih posnetkov. Sicer je bila letošnja konferenca pravzaprav štiridnevna.

»Že v torek, 23. novembra, je potekal strokovni posvet z naslovom Digitalna edukacija: Kakšne kompetence omogočajo mladim uresničevanje digitalnih pravic?, na katerem so sodelovali dr. Borut Čampelj, MIZŠ, dr. Slavko Gaber, Pedagoška fakulteta in Domen Savič, zavod Državljan D,« so namreč še pojasnili z Arnesa.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.