Naslovnica Trendi Inšpektor Vrenk se vrača kmalu po novem letu

Inšpektor Vrenk se vrača kmalu po novem letu

Avtor: Spletno Uredništvo
Dve leti po startu zelo uspešne prve serije bo na televizijske ekrane prišla še druga sezona serije ‘Primeri inšpektorja Vrenka’. Šest novih epizod kriminalne nadaljevanke se bo pričelo odvijati 8. januarja na prvem programu TV Slovenija.
Inšpektor Vrenk se vrača kmalu po novem letu

Utrinek iz megleno jesenskega snemanja zaključnih prizorov (foto: Žiga Kalan/RTV SLO)

S Službe za komuniciranje RTV Slovenija so pravkar napovedali, da bo prva epizoda druge sezone serije ‘Primeri inšpektorja Vrenka’ na sporedu v nedeljo, 8. januarja prihodnjega leta – dve leti po pričetku prve sezone, ki je startala 10. januarja leta 2021. Ta uvodna serija je bila s strani gledalcev odlično sprejeta in je rušila rekorde gledanosti, zato bo tudi novi primeri na sporedu ob najbolj gledanem nedeljskem večernem terminu ob 20. uri.

Napovednik nove sezone razkriva, da bosta kriminalistična inšpektorja Dario Varga (Vrenko) in Lotos Šparovec (Brajdič) dobila novega pomočnika – to bo Lovro Zafred (Krajnc). Posebnost te sezone bo tudi geografska lokacija primerov inšpektorja Vrenka. Snemanja so se namreč začela v Mariboru, nato se je ekipa preselila v Prekmurje, kasneje še v Ljubljano in se za konec jeseni vrnila na obrobje Svečinskih goric.

Nadaljevanka je bila posneta v 50 snemalnih dneh, tudi scenarij za drugo sezono pa je nastal po motivih romanov pisatelja Avgusta Demšarja. Režiserja druge sezone sta bila Boris Jurjaševič in Slobodan Maksimović, v ekipi pa so bili še direktor fotografije Vladan G. Janković, avtor glasbe Anže Rozman, scenografka Mateja Medvedić, kostumografka Katarina Šavs, oblikovalki maske Lija Ivančič in Tina Prpar ter montažer Jurij Moškon.

»Po mojem občutku so primeri še bolj zapleteni, mislim, da bo še bolj napeto in še bolj zanimivo. V bistvu sva si z Vrenkom blizu, sva si podobna. On ima rad mene, in meni je vedno bolj všeč on, tako da sva se spoprijateljila«, je pojasnil osrednji lik kriminalne serije Dario Varga. Sicer se v novi seriji pojavi vrsta znanih slovenskih igralk in igralcev, kot so na primer Pia Zemljič, Janez Hočevar Rifle in Katarina Čas.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.