Naslovnica Trendi I Sordi v Letnem vrtu in tudi v Piranu

I Sordi v Letnem vrtu in tudi v Piranu

Avtor: Spletno Uredništvo
V Letni vrt Gala Hale konec meseca prihaja italijanski duo zelo originalnega imena. Duo namreč tvorita brata, ki sta se poimenovala ‘I sordi’, kar v slovenščini pomeni gluhi oziroma v malce bolj pikolovskem prevodu ‘ta gluhi’. Dan kasneje bosta fanta nastopila tudi v Piranu.
I Sordi v Letnem vrtu in tudi v Piranu

Naslovnica drugega albuma skupine I sordi (foto: Društvo Kapa/I sordi)

Letni vrt Gala Hale bo v četrtek, 28. julija gostil italijanski duo, ki ga sestavljata brata Matteo in Riccardo Nicolin. Po napovedih organizatorjev te poletne koncertne scene iz Društva Kapa, gre za gostovanje enega izmed najbolj originalnih bendov tega poletja, kar potrjuje tudi ime ‘I sordi’, kar v slovenščini pomeni gluhi oziroma v malce bolj pikolovskem prevodu ‘ta gluhi’.

»’Ta gluha’ sta brata in nekaj je na teh bratskih zasedbah, znajo biti malo posebne. Samo spomnimo se na Drajnarjuva Vampa. ‘Ta gluha’ seveda nimata kaj preveč skupnega z njima, sta pravi pravcati two-men-band, ki poleg veliko eksperimentiranja z različnimi inštrumenti s celega sveta najde skupni imenovalec z world glasbo, elektro-funkom, Sardinci, Aboridžini in čivavami,« o dvojcu pravijo gostitelji z Gala Hale.

Prav tako sta fanta izdala 2 digitalna albuma z nadvse originalnima naslovoma. Prvi je namreč vprašalnica, ki izraža začudenje – ‘eh?’. Naslov drugega albuma pa je nekakšen nedoločen odgovor na prvo vprašanje in se glasi ‘mah’ (prebere se ‘e’ in ‘ma’, tako da vsaj Primorcem to zveni povsem domače). Sicer se brata Nicolin glasbeno na veliko sprehajata med elektro-funkom in etno mešanicami.

Z drugi besedami, bobni, bas in kitara se izmenjujejo z avstralskim didgeridoojem, balijskim gamelanom in sardinijsko launedo, za prehode pa lepo poskrbijo klaviature. Dan po koncertu v Ljubljani bosta Italijana (v petek, 29. julija) gostovala še v Piranu, natančneje v lokalu Caffe Piran.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.