Naslovnica Šport Hamilton je zdrav, med okuženimi pa Dybala, Fellaini in Maldini

Hamilton je zdrav, med okuženimi pa Dybala, Fellaini in Maldini

Avtor: Spletno Uredništvo

Seznam športnikov, ki so se okužili s koronavirusom Covid 19, se daljša iz dneva v dan. Medtem ko svetovni prvak formule 1 Lewis Hamilton sporoča, da je zdrav, so bili v zadnjih urah na udaru bolezni predvsem nogometaši. Zboleli so Dybala, Fellaini, Maldini…. Zaradi okužbe s koronavirusom pa je umrl nekdanji predsednik Reala Lorenzo Sanz. 

Hamilton je zdrav med okuženimi pa Dybala Fellaini in Maldini

 Šestkratni svetovni prvak Lewis Hamilton le ni zbolel (foto: commons.wikimedia.org)

 

Večkratni svetovni prvak v Formuli 1 Lewis Hamilton je objavil kratko sporočilo, s karerim je pomiril svoje navijače in potrdil, da je po dveh tednih samoizolacije še naprej zdrav. Lewis se je sam postavil v karanteno, potem ko se je 4. marca udeležil dobrodelnega dogodka skupaj z igralcem Idrisom Elbo in Sophie Trudeau (ženo kanadskega premierja), oba pa sta se kmalu za tem na testiranjih izkazala kot okužena. 

Hamilton je nato sicer želel tudi sam opraviti testiranje, čeprav ni kazal nobenih simptomov bolezni, a se je potem zaradi omejenega števila testov premislil. Ker se po 17 dneh še vedno počuti dobro, je optimističen, da se ni okužil in da ne bo zbolel. Podobno sta že dva tedna v karanteni Paolo Maldini in njegov sin Daniele, vendar sta se vseeno oba okužila. Legendarni kapetan Milana, sedaj športni direktor kluba, je kazal simptome okužbe (Daniele pa ne), zato se je testiral in dobil pozitiven odgovor. Seveda oba ostajata v karanteni. 

Medtem ko italijanske oblasti ugotavljajo, da se je veliko obolelih v pokrajini Lombardiji in še posebej v mestu Bergamo okužilo zaradi obiska nogometne tekme Lige prvakov med Atalanto Josipa Iličića in špansko Valencio, ki je bila odgrana v Milanu 19. februarja, pa se je bolezen dodatno lotila moštva Juventusa. Po Blaiseju Matuidiju in Danieleju Ruganiju je po novem okužen tudi Paolo Dybala, ki pa trenutno ne kaže znamenj bolezni. 

Iz Kitajske je medtem prišla vest, da je pozitiven tudi belgijski reprezentant in nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda Marouane Fellaini. Nogometaš s prepoznavno pričesko namreč kariero od lani nadaljuje v ekipi Shandong Luneng, rezultati testiranja z dne 19. marca pa so potrdili, da je okužen. Najbolj žalostna novica pa je tokrat prišla iz Španije, kjer je prav zaradi Covida 19 umrl nekdanji predsednik Reala iz Madrida Lorenzo Sanz. Med njegovim petletnim vodenjem Reala je klub med drugim osvojil dve Ligi prvakov.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.