Naslovnica Kronika Goriški revolveraš se vrača iz Peruja

Goriški revolveraš se vrača iz Peruja

Avtor: Spletno Uredništvo
Policija je včeraj sporočila, da so v prestolnici Peruja Limi tamkajšnje oblasti na podlagi rdeče mednarodne tiralice aretirale slovenskega državljana. Po nepotrjenih informacijah naj bi šlo za Primorca Luko Furlana, ki je bil leta 2002 vpleten v strelski obračun v predmestju Nove Gorice.
Goriški revolveraš se vrača iz Peruja

Interpolova tiralica za Luko Furlanom z rdečo oznako (foto: interpol.int)

Z Generalne policijske uprave (GPU) so oznanili novo aretacijo slovenskega državljana v tujini. Potem, ko so januarja v Berlinu prevzeli pobeglega slovenskega zapornika, ki je zaradi več kaznivih dejanj v Sloveniji že pred pobegom prestajal zaporno kazen, bodo v kratkem prevzeli še drugega zelo iskanega Slovenca. Tokrat od kolegov policistov iz Peruja, postopki za predajo osebe slovenskim pravosodnim organom so namreč že v teku.

»Slovenska kriminalistična policija je uspešno zaključila ciljno iskanje slovenskega državljana, ki ga je 20. februarja 2024 prijela perujska policija v Limi. Prijetje je rezultat dobrega sodelovanja med policijami Slovenije, Španije in Peruja. Za slovenskim državljanom, ki se je dalj časa skrival v Peruju, je Okrožno sodišče v Novi Gorici leta 2019 razpisalo mednarodno tiralico zaradi poskusa umora,« so pojasnili z GPU.

Po sicer še nepotrjenih podatkih gre v tem primeru najbrž za Primorca Luko Furlana, ki so ga z rdečo tiralico Interpola iskali od januarja leta 2021. Furlana so osumili poskusa umora, saj je bil očitno vpleten v nočno streljanje v Rožni dolini leta 2002. Tedaj naj bi šlo za obračun kriminalnih združb, ki sta se ukvarjali s preprodajo prepovedanih drog. Kot po naključju pa je Peru, kjer so našli Luko, država, ki je s Kolumbijo največji izvoznik kokaina na svetu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.