Naslovnica Šport Gorenje po zmagi nad Celjem lovi finale pokala EHF

Gorenje po zmagi nad Celjem lovi finale pokala EHF

Avtor: Spletno Uredništvo
Potem ko so rokometaši Gorenja v sredo v domačem prvenstvu presenetljivo premagali državne prvake iz Celja, jih že jutri čaka polfinale evropskega pokala EHF. Velenjčani, ki so ostali zadnji  slovenski predstavnik v evropskih rokometnih tekmovanjih, bodo ob 18. uri gostovali pri ekipi AEK-a iz Aten.
Gorenje in AEK sicer uporabljata zelo redko, a hkrati zelo podobno rumeno-črno barvno kombinacijo (foto: IPPR)

Sredina zmaga rokometašev Gorenja proti sosedom in večnim rivalom iz Celja še vedno močno odmeva po vsej rokometni Sloveniji. Velenjčani so namreč po dolgih letih prvič spet porazili Celjane in to celo v gosteh, kar je še precej težje. Zmaga je za velenjsko ekipo še slajša, ker naj bi po neuradnih podatkih v Celju PL letno razpolagali s proračunom v višini 1,5 milijona evrov, proračun RK Gorenje pa naj bi bil trenutno kar polovico manjši.

Zakaj je temu tako, najbolje vedo v upravi družbe Gorenje. Prodaja podjetja kitajskemu Hisenseju in selitev uprave Gorenja .d.d. v Ljubljano sta od kluba zahtevala pocenitev in pomladitev ekipe. Zato so se v klubu pred nekaj sezonami odločili, da za trenerja postavijo nekdanjega reprezentanta Zorana Jovičića, ki je pred tem nizal neslutene uspehe z ekipo Kopra, ki je bila sestavljena izključno iz doma vzgojenih igralcev.

Tako letos, čeprav ekipa Gorenja v povprečju šteje komaj 21 let, tudi Velenjčani igrajo vse bolje. Tako so na primer ostali zadnja slovenska ekipa v evropskih tekmovanjih, poleg tega pa so na pravu ponovitve največjega mednarodnega uspeha v zgodovini kluba – 2. mesta v pokalu EHF. Jutri namreč v Atenah ob 18. uri v prvem polfinalnem obračunu pokala EHF gostujejo pri ekipi AEK-a.

»Velenjčani si želijo, da bi tudi v soboto proti grškemu klubu AEK Athens HC prikazali igro, ki jih krasi že celo sezono, in si pred povratno tekmo na domačih tleh priigrali ugodno izhodišče. Trener Zoran Jovičić verjame v svoje varovance, se pa zaveda, da bo tekma z aktualnimi grškimi prvaki verjetno najtrši oreh v letošnji sezoni,« so med drugim sporočili z agencije IPPR, ki skrbi za stike z javnostjo Gorenja.

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.